Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Amsterodamu srazil vůz pět lidí: Šlo o terorismus?

V Amsterodamu najelo auto do lidí.
V Amsterodamu najelo auto do lidí.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
10. června 2017
22:21

Automobil před hlavním nádražím v Amsterodamu srazil a zranil osm lidí, když s ním řidič narazil do zdi. Oznámila to místní policie. Policisté řidiče zadrželi a je vyslýchán. Podle policie nic nenasvědčuje tomu, že by incident byl teroristickým útokem.

Šest zraněných bylo převezeno do nemocnice, z toho dva jsou zraněni těžce, řekla mluvčí policie Marjolein Koeková. "Neexistuje žádný důkaz, že jde o teroristický útok," dodala.

Řidič podle policistů parkoval na zakázaném místě, a když se k němu policisté blížili, rozjel se a narazil do zdi. Auto policie prohledala a řidiče vyslýchá. Další podrobnosti o incidentu zatím nejsou známy.

Incident vyvolal okamžitou pozornost kvůli několika vážným útokům extrémistů v Evropě pomocí automobilů za poslední rok. Naposledy se takový útok stal minulý týden v Londýně.

První snímky z oblasti incidentu ukazují, že kolem železniční stanice je velké množství policistů. U nízké zdi u nádraží je mírně poškozené černé auto, napsala agentura AP.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

petr1982 ( 11. června 2017 09:49 )

Myslím, že je to všem naprosto jasné. Zbourat mešity, zakázat islám, všechny imámy vyhostit, všechny muslimy kopnout do zadku a vyhostit. Neziskovky,které je sem dováží, zrušit, politiky zavřít za vlastizradu. Každý muslim = nevyzpytatelná časovaná bomba, žádný muslim do Evropy nepatří, tečka.

provokaterka ( 11. června 2017 01:30 )

Z důvodu korektnosti se něco vymyslí.

Zobrazit celou diskusi