Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Pistole a zbraň“, zkoušel si herec v rychlovlaku vystoupení. Sebrala ho policie

Autor: nka - 
10. června 2017
13:00

Překvapením skončila pro nejmenovaného francouzského herce cesta z Marseille do Paříže ve vlaku TGV. Muž si na toaletách zkoušel svůj part pro nadcházející casting, text ale bohužel obsahoval slova „pistole“ a „zbraň“. Ta za dveřmi zaslechl průvodčí a vylekal se, že se na záchodě k činu připravuje atentátník. Zalarmoval proto policii a herec skončil u výslechu.

Pařížský komik (35) si během cesty rychlovlakem TGV potřeboval zopakovat své vystoupení v angličtině. Jelikož nemohl rušit spolucestující, odebral se na toaletu, kde si v angličtině nahlas zkoušel svoji část dialogu v blíže neupřesněné hře.

Hlasitý hovor vycházející ze záchodu ale přilákal pozornost průvodčího, který se do něj za dveřmi zaposlouchal a ke svému zděšení identifikoval slova „pistole“ a „zbraň“. Považoval proto za svoji povinnost muže nahlásit policii. 

Před třemi lety ozbrojený Maročan ve vlaku TGV zranil několik lidí, než ho zneškodnili cestující:

Průvodčí chtěl předejít jakémukoliv riziku a nechal muže odvést policií, řekl agentuře AFP mluvčí francouzských drah. Vlak proto neplánovaně zastavil ve městě Valence a policisté za dohledu desítky vojáků herce odvedli. Brzy ho ale zase propustili, protože se ukázalo, že byl neškodný.

Jak konstatovali francouzští komentátoři, muž sice zmeškal vlak, zato se ale přesvědčil o svých hereckých schopnostech.

Ve Francii po několika teroristických útocích nadále platí výjimečný stav. Poslední pokus o atentát byl tento týden, kdy Alžířan napadl kladivem policistu před pařížskou katedrálou Notre-Dame.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi