Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nikotin do žíly, síran do krku: IS testuje zbraně na vězních. Zaútočí na Západě?

Autor: nka - 
21. května 2017
16:15

Experti Islámského státu vyvíjejí chemické zbraně pomocí pokusů na lidech. Používají při tom běžně dostupné pesticidy, s nimiž by se nyní mohli pokusit zaútočit na cíle na Západě. Vyplývá to z dokumentů, které nalezla irácká armáda po dobytí města Mosul z rukou islamistů.

V záznamech, které vojáci našli v mosulské univerzitě, jsou popsány případy pokusů na lidských zajatcích. Islamističtí experti při nich používali běžně dostupné pesticidy.

Podívejte se, jak to teď vypadá v Iráku, který navštívil slovenský biskup:

Jednomu vězni například podávali síran thalnatý, sůl bez chuti a barvy rozpustnou ve vodě, kterou se normálně tráví hlodavci. Oběť zemřela po deseti dnech na otok mozku. V dokumentech členové ISIS sloučeninu popsali jako „ideální smrtící jed“, jehož mají „dostatečné zásoby k uspokojení poptávky“.

Dalšímu zajatci povstalci vpíchli nikotin. Muž po pár sekundách ztratil vědomí a dvě hodiny nato zemřel. „Je to otřesná připomínka nacistických praktik, kdy lékaři na lidech testovali nervový plyn,“ řekl odborník na chemické zbraně Hamish de Bretton-Gordon.

Pravost dokumentů podle britského deníku Times potvrdily americká i britská tajná služba. Ty se nyní obávají, že by islamisté vyzkoušené jedy mohli použít proti cílům na Západě.

Univerzitu v Mosulu spojenci z rukou ISIS dobyli po třech letech letos v lednu. Islamisté už v té době ale veškerou činnost přesunuli do údolí řeky Eufrat v Sýrii. Sem podle nedávných zpráv shromáždili všechny své experty a ve výzkumu chemických zbraní tady pokračují.

haza ( 22. května 2017 16:48 )

Kuu-va, kde stále berou ty zbraně ? To není normální. Mohou šlohnout tank ale ne se stovkou nábojů. Bez munice je to jen hromada železa. Maj nové auta - někdo je musí zásobovat - nebylo by moudřejší je odstřihnout od dodavatelů ??

ornellatlustoprdka ( 21. května 2017 20:50 )

Irácká armáda také našla sklad plný zbraní od sponzora IS Saudské Arábie. O tom nás ale vyplachovadla nejspíš informovat nebudou, protože Saudská Arábie je velký kamarád s USA

provokaterka ( 21. května 2017 17:16 )

Ochrana hranic nulová a taxi přes moře,strava a ubytování zdarma.

ollina ( 21. května 2017 16:33 )

Hrůza, co se dneska děje a jaká svinstva sami podporujeme

Zobrazit celou diskusi