Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horor na cestě do dovolenkového ráje: Zranilo se skoro 30 lidí, z toho tři děti

Autor: lm - 
1. května 2017
09:41

Nejméně 27lidí, včetně tří dětí, se zranilo při masivních turbulencích na letu z Moskvy do Bangkoku. Turbulence byly tak silné, že pasažéři vyletěli ze sedaček a skončili v uličce. Někteří mají velmi vážná zranění.

Silné turbulence zasáhly let ruské společnosti Aeroflot 40 minut před přistáním v Bangkoku. Vážně se zranilo nejméně 27 lidí, kteří v tu dobu nebyli připoutaní, nebo zrovna procházeli uličkou. U několika je dokonce podezření na zlomenou páteř. Mezi zraněnými jsou i tři děti, které při turbulencích vyletěly matkám z náručí.

"Zlomené nosy, vnitřní i vnější krvácení. Spousta lidí ze zadní části letadla si zlomila nos, někteří si patrně i zlomili páteř. Děti měly všude modřiny, lidé ztráceli vědomí. Naštěstí jsme to přežili," popsala horor na palubě Evgenia Zibrova, která je i autorkou níže uvedeného děsivého videa, které ukazuje, jak to na palubě vypadalo těsně po turbulencích.

Zranění pasažéři skončili v nemocnici v Bangkoku, minimálně dva museli na operaci. Podle ruského velvyslance v Thajsku Kirilla Barského je v současnosti hospitalizováno zhruba deset lidí, dva se museli podrobit operaci. "Zranění utrpěli mnohočetné zlomeniny. Jsou mezi nimi Rusové i cizinci. Zranění patrně nebyli připoutaní," uvedl Vladimir Sosnov z ruského konzulátu v Thajsku. Aerolinky v prohlášení uvedly, že pilot letounu typu Boeing 777 nemohl pasažéry varovat, neboť turbulence nastala v oblasti bez oblačnosti.

Jarocell ( 1. května 2017 11:30 )

Jo, znám takový ty hrdiny co si hned po startu rozepínají pásy a promenujou se v uličce, aby dali najevo jak se nebojí nebo co. Ale od doby co taky bez varování se celý letadlo propadlo a zase vyskočilo a viděl sem ty pitomce jak hlavama naráží do polic nad nima. Od té doby sedím připoutanej furt kromě WC. Ale byl to krásnej zážitek. Ženy vřískaly a aziatům lítala rejže z huby jako z brokovnice...

Zobrazit celou diskusi