Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Váš syn má právo zemřít, odpojte ho! Nakázal soudce rodičům osmiměsíčního dítěte

Autor: aba - 
12. dubna 2017
19:23

Rodiče Chris Gard a Connie Yates zoufale bojují o život svého osmiměsíčního syna Charlieho. Ten trpí velice vzácnou genetickou poruchou, která byla na celém světě diagnostikována pouze šestnáctkrát a při život ho udržují podpůrné přístroje. Ty by jeho ošetřující doktor rád vypnul, s čímž nesouhlasí chlapcovi rodiče a dohnali celý případ až před soud. Ten teď vynesl rozsudek. 

Charlie je podle doktorů z dětského oddělení anglické nemocnice Great Ormond Street Hospital v neléčitelném stavu a jeho mozek je nenávratně poškozený. Podle jejich názoru neexistuje žádná léčba, která by mohla chlapcův stav zvrátit nebo zlepšit a tak chtěli vypnout přístroje, díky kterým je Charlie ještě naživu.

S tím ale nesouhlasí chlapcovi rodiče a ve Spojených státech našli lékaře, který je ochoten vzít ho do programu experimentální léčby. Podle jeho výpovědi u soudu nemůže tato léčba chlapce vyléčit, ale může jeho stav zlepšit a vyvolat v jeho mozku reakce, které mu umožní se alespoň usmát nebo podívat na předměty kolem sebe. Navrhl šestiměsíční experimentální léčbu, která by vyšla na více jak 40 milionů korun. Ty se ale rodičům podařilo vybrat v internetové sbírce a tak chtěli svého syna do Ameriky převést. 

S tím ale zásadně nesouhlasí lékařka z nemocnice, která tvrdí, že dítě trpí a cítí bolest a šance na zlepšení jsou mizivé. Po emotivních závěrečných řečech soudce rozhodl, jak sám řekl s těžkým srdcem, že by měl být Charlie z přístrojů odpojen. Má právo zemřít důstojně a podle názoru soudu by mu další převoz do Ameriky jen prodlužoval jeho bolest. Na rozloučení se synem jim dal tři týdny.

Chlapcovi rodiče odcházeli od soudu zničení. Při vynášení rozsudku se dokonce soudní síní rozléhal nářek chlapcova otce, který rozsudku naslouchal s chvějícími se rameny a dlaněmi přes obličej. Podle slov jejich advokátky jsou rodiče odhodláni podat proti rozsudku odvolání a udělat všechno, co bude v jejich silách, aby zabránili lékařům dítě odpojit.

Na to, jak probíhá porod císařským řezem, se můžete podívat na videu:

Video  Intimní záběry z porodního sálu: Takhle probíhá císařský řez  - Hospital-tv.cz
Video se připravuje ...

deratizater ( 13. dubna 2017 05:49 )

Soudce je magor který hájí finanční zájmy pojišťovny nic více.Proč někteří žijí na přístrojích léta jako třeba Shumacher a druzí musí zemřít?I u nás se stal případ že se muž po létech na přístrojích zázračně uzdravil a nyní už rehabilituje .Mateřská láska jim nedovolí aby nechali své dítě zabít a vo tom to je.

kradu ( 13. dubna 2017 05:32 )

při život ho udržují podpůrné přístroje.jám nerozumět vaší řeči redakce

clarabella ( 12. dubna 2017 21:47 )

 Jejich dítě trpí bolesti, nikdy nebude žít plnohodnotný život. Léčba za 40milionu, které by mohli zachránit několik jiných lidských životu mi dává šanci se jen usmat a oni ho nechávají trpět. Co je to za zrůdy???? Opravdu nechápu jak s tím mohou žít. Být někdo z nich jedním z mých děti, tak s nim přerušim veškeré kontakty.

Zobrazit celou diskusi