Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horor v zoo: Lidské hyeny brutálně ubily hrocha! Umíral několik dní

Autor: lm - 
28. února 2017
19:10

Lidský hyenismus zřejmě nezná mezí. Neznámí útočníci v salvadorské zoo brutálně ubili 15letého hrošího samce, který patřil k jejím hlavním tvářím. Hroch četným zraněním podlehl.

Hroší samec Gustavito se do salvadorské zoo dostal z Guatemaly před 13 lety a patřil k jejím hlavním tvářím. V úterý si ale chovatelé všimli, že patnáctiletý hroch nechce žrát a většinu času tráví pod vodou. Když ve čtvrtek z bazénu vylezl, pracovníci zoo byli v šoku.

Samec měl četná zranění po celém těle. „Měl zranění i v tlamě,“ uvedl ředitel zoo Vladan Henríquez. Neznámý útočník či útočníci hrocha brutálně napadli a způsobili mu podlitiny a bodnořezné rány na těle i na hlavě. Podle ředitele zoo někdo na hrocha patrně zaútočil sekáčkem. Samec se zřejmě snažil bránit, kvůli čemuž měl zranění i v tlamě. Hroch bohužel svým zraněním v neděli podlehl.

Zoo zůstává až do odvolání uzavřena. Přesnou příčinu smrti hrocha určí pitva.

jetuslunicko ( 28. února 2017 20:58 )

největší predátor pro veškerou faunu a floru - člověk !! bohužel ....... zmetci tohoto kalibru pro to není slov.... nyní si do Evropy stěhujeme v přemnoženém množství další druh, který ohrožuje i samotné domácí predátory ... s.l.i.m.á.k. ........... platí..solit a k.a.s.t.r.o.v.a.at...... zvednout tuzemskou výrobu vepřového masa a nevzdávat se psích mazlíčků..... to prý oni neradi

naidka ( 28. února 2017 19:42 )

Hroši ve volné přírodě patří pro lidi k nejnebezpečnějším zvířatům, zabijí víc lidí než třeba lvi. Tento chudák už zřejmě svoje divoké pudy ztratil. Jak se taková věc může v ZOO stát a nikdo si ničeho nevšiml - nechápu.

andorea ( 28. února 2017 19:21 )

V těchto případech by mi nevadilo ubití pachatele...

Zobrazit celou diskusi