Mají tak vyžraná břicha, že sotva ujdou pár kroků! Sibiřští tygři v parku v čínském městě Charbin vypadají spíše jak obří pruhované koule. Tento druh tygrů sice patří k největším šelmám na zemi, z hlediska kočkovitých dokonce k největším a nejmohutnějším, tohle už ale trochu moc.

Lidé na internetu se vzhledem čínských tygrů baví, někteří ale projevili obavu o jejich zdraví. Pro sibiřské tygry je ale přibírání před zimou úplně běžné. Připravují se tak na krutou zimu v zemi původu, kde teploty klesají i několik desítek stupňů pod nulu. Před mrazem nejsou zcela ochráněni ani v přírodní rezervaci v Číně, v Charbinu je totiž v lednu skoro 20 stupňů pod nulou. V létě se pak tygrům postava opět spraví na normální váhu, která činí u samců v průměru 200 kilo.

Vyžraní tygři na snímcích navíc zdaleka nejsou rekordmany svého druhu. V roce 1950 byl údajně odchycen divoký sibiřský tygr, který vážil úctyhodných 385 kilo. Další tygr jménem Jaipur vychovávaný v zajetí měl mít dokonce celých 465 kilo! Snímek tohoto obra spolu s dalšími nenasytnými šelmami najdete v galerii.

Fotogalerie
10 fotografií