Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dva jednou ranou. Sobotka potvrdil i konec Mládkova náměstka „přes Polsko“

Autor: ČTK, bk - 
26. února 2017
13:55

S ministrem průmyslu Janem Mládkem, jehož odvolání premiér Bohuslav Sobotka (oba ČSSD) tento týden oznámil, skončí i jeho politický náměstek Lubomír Bokštefl. V debatě v České televizi to v neděli řekl Sobotka, který úřad od března dočasně povede. S prací Bokštefla nebyl Sobotka spokojen.

Bokštefl je náměstkem na ministerstvu průmyslu od 10. února, předtím působil jako poradce ministra pro elektronické komunikace. „Počítám s tím, že pan Bokštefl nebude pokračovat v pozici politického náměstka,“ uvedl Sobotka. Sobotkovi se nelíbilo, jak náměstek vystupoval na veřejnosti. Bokštefl v debatě se čtenáři serveru Aktuálně.cz řekl, že pokud lidé chtějí stejně výhodné mobilní tarify jako v Polsku, mají jet do Polska.

Sobotka Mládkovi vyčítal postup v otázce cen mobilních dat v Česku. Ministr však tvrdí, že záležitost je mimo jeho kompetenci, a míní, že premiér dal jen na rady svých marketingových poradců.

Sobotka mluvil o odvolání Mládka i v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére: 

Video Sobotka o odvolání Mládka: Vaz mu zlomila „neuvěřitelná arogance“. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Prezident Miloš Zeman ve čtvrtek Sobotkův návrh na Mládkovo odvolání akceptoval.

samec3 ( 26. února 2017 15:56 )

 Tenhle plešatéj kretén by tam neměl bejt ani Babiš jsou to ***i co serou na lidi a teď budou volby a Češi opět skočí na špek.a ještě jsem zapomel na dementa Kalouska a cerno***niky další zloděje skurveny. Lidi kdy vám dojde že my debilní Češi musíme mít někoho nad sebou je to smutné teď nám poroučí Brusel a Německo a soudruh zaplacený Sobotka a Babiš jeden reje do druhého a ve skutečnosti se nám smejou jak jsme blbý a jak si zvyšují prachy a na nás serou

kukuku ( 26. února 2017 15:26 )

"Politické" náměstky by měli vyhodit úplně všechny a nedala by se při tom udělat žádná chyba.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa