Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Česká spořitelna uťala spolupráci s Fincentrem. A žaluje ho za matení klientů

Česká spořitelna ukončila spolupráci s poradci Fincentra
ČS končí spolupráci s Fincentrem a podává na něj žalobu. (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia, ČS)
Autor: čtk, ula - 
23. ledna 2017
11:05

Česká spořitelna ukončuje spolupráci s poradenskou společností Fincentrum a podává na ni žalobu. Fincentrum bylo jejím smluvním partnerem pro distribuci finančních služeb. Banka dospěla k tomuto rozhodnutí na základě opakovaného jednání této společnosti, které bylo v neprospěch ČS nebo ji přímo poškozovalo, sdělila spořitelna v pondělí. Fincentrum nemá od spořitelny informace o rozhodnutí neprodloužit smlouvu o spolupráci ani o jakékoli žalobě.

Na pondělní odpoledne byla naplánována schůzka, kde měla probíhat jednání o další spolupráci. Po více než 11 letech úspěšné spolupráce jsme podobným přístupem překvapeni a považujeme jej za velmi nekorektní,“ řekl ČTK mediální zástupce Fincentra Miroslav Beneš.

Hlavním důvodem je podle spořitelny neoprávněné využívání značek Premier a Moje zdravé finance ze strany Fincentra. „V současné době dochází používáním těchto značek společností Fincentrum k záměrnému matení klientů, na což si klienti stěžují,“ uvedla ČS. Fincentrum patří mezi tři největší externí partnery, se kterými spořitelna spolupracuje.

„U hypoték jde za externími partnery zhruba o polovinu obchodů, přesná čísla zveřejňovat nebudeme,“ dodala ČS.

Ukončení spolupráce, pokud k němu skutečně dojde, poškodí zejména spořitelnu,“ uvedl Beneš. Obvinění z porušení ochranných známek České spořitelny považuje za absurdní. Odkázal přitom na platné a řádně registrované ochranné známky ve vlastnictví Fincentra, například Fincentrum Premier nebo Fincentrum Platinum.

Česká spořitelna, která patří do finanční skupiny Erste Group, je z hlediska počtu klientů největší tuzemskou bankou. K 30. září měla Finanční skupina ČS 4,71 milionu klientů.

 

Fincentrum bylo založeno v dubnu 2000 a dlouhodobě se řadí mezi trojici nejvýznamnějších finančně-poradenských společností v Česku a na Slovensku. Hodnota společnosti přesahuje miliardu korun. 

prvk ( 24. ledna 2017 21:40 )

 Nejspíš ČS spořitelna čekala, že Fincentrum bude kopat hlavně za ni......jenže FIN kope samo za sebe a když je to pro poradce výhodné, tunelují klienty klidně i spořitelně...

Zobrazit celou diskusi