Každoroční úklid v Praze po silvestrovských oslavách vyžaduje speciální přístup. V prvních hodinách roku 2017 to v ulicích metropole vypadalo všelijak, Technická správa komunikací (TSK) proto u Pražských služeb zajistila nezbytný úklid.

„Akce stála necelý milion korun, hrubý úklid byl hotový v ranních hodinách,“ prozradila tisková mluvčí TSK Barbora Lišková.

Zaměstnanci Pražských služeb na nic nečekali a horní část Václavského náměstí začali zbavovat nepořádku už ve 3 hodiny ráno strojním úklidem. Ruční úklid navázal v obvyklém čase, který je v 5:00. Nejfrekventovanější místa centra metropole – tedy například Staroměstské náměstí, Karlův most nebo Hradčanské náměstí – byla čistá do poledne Nového roku.

„Dočištění bočních ulic proběhlo v odpoledních hodinách. Novoroční úklid nejnavštěvovanějších míst Prahy zajišťovalo zhruba 120 pracovníků a 30 úklidových mechanizmů různých typů. To je asi šestkrát více než při klasické směně. V rámci novoročního úklidu jsme uklidili 30 tun odpadků,“ uvedl pro redakci Blesk.cz tiskový mluvčí Pražských služeb Radim Mana.

Fotogalerie
4 fotografie