Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rvačku studentek vyřešil strážník tvrdým chvatem. Máme video

Autor: uni - 
5. ledna 2017
15:40

Je to incident, který už řeší celé Spojené státy. Strážník utne rvačku studentek tak, že jednu zvedne nad hlavu a praští s ní o zem. Vše se seběhlo na střední škole Rolesville v Severní Karolíně. Video umístil na Twitter jeden ze studentů. Na případ upozornil web Huffingtonpost.com.

Má devět sekund, ale jde z něj strach. Video ze střední školy Rolesville v Severní Karolíně ukazuje, jak místní policista zvedne studentku do vzduchu a praští s ní o zem. Strážce zákona následně bezvládnou studentku zvedne nahoru, popadne ji za ruce a odvede ji pryč.

Školní inspekce ve Wake County v rozhovoru pro The News & Observer v blízkém městě Raleigh tvrdí, že se incident spolu s policejním oddělením Rolesville vyšetřuje. O věc se zajímá i americký odbor občanských svobod ze Severní Karolíny.

„Jsme znechuceni tím, co jsme na videu viděli,“ řekla listu právnička Irena Como. „Tento druh síly není nikdy oprávněný, a obzvlášť ne s dětmi ve školách,“ dodala.

Incident s policistou se stal poté, co se dvě dívky pustily do rvačky a třetí (ta z videa) se podle svědků snažila bránit svou sestru. Starosta města Rolesville Frank Eagles řekl, že strážník měl na sobě minikameru, kterou musí ve službě nosit. Záznam z ní teď prověří úřady.

Zobrazit celou diskusi