Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Karlovarsku havaroval ve vánici autobus Student Agency: Čtyři zranění

Autor: ljš - 
4. ledna 2017
11:55

Hustá sněhová vánice stála za nehodou autobusu společnosti Student Agency, který skončil na Karlovarsku v příkopu u silnice. Cestující museli z vozu vyprošťovat, čtyři jsou zranění.

Hasiči a armáda museli v noci asistovat u nehody autobusu na silnici I/6 u Žalmanova. Havarovaný autobus, ve kterém cestovalo třináct lidí a dva členové posádky, skončil zadními koly mimo vozovku. Naví se zablokovaly dveře a cestujícící tak nemohli ven. Vyprostit je proto museli hasiči spolu s vojáky.

Čtyři pasažéry pak odvezla záchranná služba k ošetření. „Ostatní převezl evakuační autobus hasičů do Karlových Varů, kam předtím mířili,“ řekl mluvčí hasičů Martin Kasal. Kvůli sněhové vánici se autobus v noci nepodařilo vyprostit, ze silnice byl odstraněn až ráno.

"Do příjezdu záchranných složek se o cestující starali a poskytovali jim pomoc stevard společně s řidičem. Všichni cestující mají také nárok na vrácení celého jízdného, a to s ohledem na způsobené nepohodlí a zpoždění a navíc jako zvláštní kompenzaci nárok na další libovolnou vnitrostátní jízdenku na spoje RegioJet zdarma," uvedl Aleš Ondrůj mluvčí společnosti RegioJet, která autobusy provozuje.  

S cestujícími, kteří utrpěli zranění či materiální škody, jsou podle něj dále v kontaktu zaměstnanci zákaznické péče firmy. "Veškeré komplikace nás velmi mrzí, cestujícím se za nepohodlí a komplikace samozřejmě omlouváme. Na místě jsou od noci také naši provozní zaměstnanci, kteří společně se záchrannými složkami a hasiči koordinují další postup. Autobus se podařilo úspěšně vyprostit v cca 11.40 hodin," dodal mluvčí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání