Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zaříkávač psů přišel se svými svěřenci o domov: Stěhování nepřežil starý vlk!

Autor: Vlaďka Hradská - 
11. září 2016
12:45

Smutek prožívá zaříkávač psů Rudolf Desenský (47). Muž, známý jako lékař psích duší, přišel o stařičkého parťáka, karpatského vlka Macka (11), který nepřežil stěhování. Desenský totiž musel i se svými svěřenci odejít z pronajatého pozemku na Vysočině.

Desenský žil na Pelhřimovsku u obce Zlátenka devět let a dostal výpověď. To, co léta budoval, vzalo kvůli sporům s několika lidmi během pár víkendů za své.

„Prosil jsem je, aby výpověď oddálili kvůli Mackovi. Byl starý a měl malou šanci na přežití. Nic nepomohlo. Vlk se stresoval už při stěhování psů, sám cestu nepřežil. Nepomohlo ani to, že na převoz dohlížel veterinář,“ řekl Rudolf Desenský.

Najít nový domov pro psy a jejich léčitele nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se na Desenského usmálo štěstí. Objevil na Písecku u obce Drhovle v lokalitě Brloh rozlehlý pozemek daleko od obytných domů. Psi budou mít velký výběh v přírodě, prostor pro dovádění i relaxaci.

„Budu to splácet do konce života. Už jsem nechtěl spoléhat na pronájem. Žijeme v provizoriu, kotce už ale stojí, máme nainstalované i kamery. Teď se ale hodí každá ruka na pomoc s dostavbou i na občasné hlídání v začátku. Nechci tu psy nechávat samotné,“ řekl Desenský. V současné složité situaci uvítá každou pomoc – materiální i fyzickou.

Mikroazyl pro psy

Zařízení Rudolfa Desenského je zaměřeno na výchovu psů s poruchami chování a na výuku lidí v převýchově psů. Psí psycholog se zabývá nápravou sebevědomí bázlivých, vystrašených a plachých psů. Věnuje se různým léčitelským technikám, které uzdravují tělo i duši čtyřnožců.

„Neuznávám hrubou sílu, preferuji selský rozum a porozumění. Necvičím psy, vychovávám je a stojím vždy na jejich straně. Lidi učím, jak se mohou se svými psy dorozumět,“ popsal svoji práci Desenský.

Kvůli přestěhování a pracem s tím spojeným je momentálně v mikroazylu pro psy velkých plemen zastaven příjem, kromě akutního případu. V zařízení je 17 psů. V provozu ale zůstává poradna pro psy v pracovních dnech od 9 do 10 hodin na telefonu 778 040 174. Více informací na www.vlcary.cz a www.psycholog-psu.com. Mikroazyl má nové sídlo u obce Drhovle na Písecku.

3dots ( 15. září 2016 19:06 )

"...byla jsem svědkem VYPRÁVÉNÍ" Tak to je dobré toto, jedna pani povídala = argument jak sviňa; ale levcik hned ví, kdo je na tuty magor

protilzi ( 12. září 2016 17:58 )

Trošku historie - pan Desenský byl na pozemku bezplatně mnoho let, kdy využíval dalších služeb majitelů pozemku včetně bezplatného používání dodávky VW po několik let. Výpověď dostal kvůli devastaci pozemku a mnoha problémům, které majitelům pozemku svým jednáním způsobil. Jsem z těch, kdo k němu v té době jezdil na free soboty i další akce, takže vím, že informace v článku jsou lživé. Což mě bohužel už nepřekvapuje.

levcik ( 11. září 2016 19:57 )

 neuznává hrubou sílu?Aha..byla jsem svědkem vyprávění jak se psem mrsknul o zem a pak mu několik minut vrčel do čumáku až se z toho pes pomočil a tři dny nežral.Nezlobte se na mně,Desenský je obyčejnej magor!

dylina ( 11. září 2016 15:15 )

V Y D R Ž A Ť ! ! !

vigela ( 11. září 2016 15:12 )

Pan Desenský je úžasný. Držím palce.

Zobrazit celou diskusi