Nedělní odpoledne bude v Praze ve znamení psů. Organizátoři událost „Den pro štěně“ umístili do prostorů restaurace Šlechtovka ve Stromovce. Lidé se mohou v průběhu dne těšit na bohatý program.

Svůj výcvik předvedou policejní psi, dojde i na agility a představí se také asistenční psi. Pokud máte se svým mazlíčkem jakékoliv potíže, pokusí se vám poskytnout řešení veterinární poradna.

Ve Stromovce proběhne už třetí ročník akce Den pro štěně (ilustrační foto).
Autor: Daniel Vitouš

Návštěvníci dostanou také příležitost své mazlíčky řádně rozmazlovat. K dispozici budou psí masáže takzvanou Dornovou metodou, bude také možné nechat pejskům ošetřit drápky a ouška.

V rámci programu proběhnou na místě další vystoupení, zejména organizátoři vyzdvihují přítomnost pejsků z útulků.

„Pořádáním Dne pro štěně se již třetím rokem připojujeme k mezinárodní aktivitě nazvané Puppy Mill Awareness Day vzniklé v roce 2004 v USA,“ vysvětluje za pořadatele Václava Brabcová z Občanského sdružení na ochranu opuštěných zvířat.

„V České republice jsme zatím, pokud vím, jedinou organizací, která se aktivně zapojila do iniciativy sdružující odpůrce psích množíren z celého světa,“ dodává Brabcová. Zábava nejen pro pejsky startuje v neděli 28. srpna ve 14 hodin.