Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka v Žatci nechala synka (1,5) v rozpáleném autě: Bezvládně visel ze sedačky a nereagoval! Museli jsme rozbít sklo, říká zachránkyně

Autor: Jana Ulrichová - 
29. června 2016
14:07

Bezvládného chlapečka (asi 1,5) zavřeného v poledním horku v autě si na parkovišti v Žatci všimla Pavla Válová. Dítě na nic nereagovalo. Po chvíli váhání proto rozbila okénko a kluka z auta vytáhla. Zachránila mu tím možná život.

Prodavačka lahůdek měla v pondělí před polednem cestu k lékaři. Když zaparkovala u polikliniky, vypustila z auta jako vždy své dva psy a uvázala je i s miskou vody do stínu. V tu chvíli si všimla dítěte ve vedlejším seatu.

„Ten chlapeček visel bezvládně v sedačce. Bylo skoro poledne, v autě vedro a on měl botičky, kalhoty, tričko a svetr. Na první pohled nebylo poznat, zda spí, nebo zkolaboval. Klepala jsem na něj, jeden pán zkoušel auto rozhoupat a tím ho probudit, nic nepomáhalo,“ popsala paní Pavla. Zavolali proto policii, než ale hlídka dorazila, rozhodli se dítě z auta vysvobodit sami.

„Zkoušeli jsme to kamenem, nakonec nám někdo podal trubku. Když jsme chlapečka vytáhli, byl celý horký a zpocený. Svlékli jsme ho a osvěžili vodou, kterou kvůli psům stále vozím s sebou,“ popsala zachránkyně. Dodala, že chlapeček byl malátný, probírat se začal až po příjezdu policie.

Matka k autu přišla, když už bylo po všem. „Uvedla, že potřebovala jít k lékaři s druhým dítětem. Protože chlapeček v autě tvrdě usnul, nechtěla ho budit,“ popsala policejní mluvčí Marie Pivková. Dodala, že podle matky šlo o minuty, podle svědků bylo ale dítě v autě víc než hodinu, což dokládal i čas na parkovacím lístku. Policisté teď případ prověřují.

maledivy2016 ( 30. června 2016 08:06 )

Matku zastřelit!

pepen ( 30. června 2016 07:24 )

Můžete si říkat co chcete,ale malé dítě nesmí matka nebo otec nechat bez dozoru!!!!A to ještě hodinu-to nemohu pochopit!!!!Pište si tu co chcete.

sprvodlivytom ( 29. června 2016 22:56 )

víte o tom hovno a soudíte .....nova a blesk se zase ukázaly jako bezcitný hyeny a je jim fuk kde je pravda

janka69 ( 29. června 2016 22:16 )

čo sú to za sprosté slová , že musela ísť s druhým synom a na tohoto maličkého sa teda mohla pekne vykakať !!! tiež mám dve deti a keď boli malé , nikdy , nikdy by ma ani nenapadlo jedno nechať v aute.....u doktorky býva veľa detí...nemám slov na takéto matky

sprvodlivytom ( 29. června 2016 21:01 )

paní asi dost kouká na telku!když usoudila že po 15 min při teplotě okolo 17c a pod mrakem (což ukazovala meteorologická stanice v Žatci ) muže spící dítě v autě umřít na přehřáti .To že tam byl parkovací lístek hodinu starý neznamená že tam sním nebyla .. jednala ukvapeně a asi se bála tak rozpoutala hon na matku...... a nikdo ani netuší že matka musela ODNÉST svoje starší dítě k doktorovy . chlapec je v naprostým pořádku i když mu paní přerušila spánek rozbitím okna , ale to druhé dítko je nemocné a ohleduplné matky ze Žatce mamince pomáhají povzbuzujícíma zprávama tipu .. chcípni, p..... ,svi....., měly by tě zabít , ať ti ho vezmou, manžel by tě mel ztřískat atd..... PROSÍM STAREJTE SE O SEBE!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání