„Chystám se na dovolenou a asi všechny překvapím, když prozradím, že to bude Itálie a přímo Peschici,“ šokoval vdovec výběrem cílové destinace. „Kromě Slovenska je to jediné místo, kde jsem v zahraničí byl,“ dodal vdovec.

Uběhly už dva roky od chvíle, co zpěvačka v zuboženém stavu odjela se Zdeňkem Macurou (41) do Itálie a Josef se ji okamžitě vydal hledat na vlastní pěst. A nakonec taky svou Ivetu ze zámku Domenica Martucciho vysvobodil. „Vzpomínám často na to, jak jsme s Ivetkou seděli na pláži a užívali si sami sebe,“ řekl Blesku Rychtář.

Hodlá navštívit všechna místa, kde byla Iveta během italského dobrodružství, včetně pláže, kde vznikla proslulá fotka Džambulky s plavkami naruby!

Jenže podle Martucciho není jeho plán zrovna nejlepším nápadem a Rychtářova dovolená by se mohla poměrně protáhnout. A to kvůli trestům, které mu udělily italské soudy. „Toho italského debila se nebojím!“ pálí Rychtář po Martuccim jedovatou slinou. „Umí jen lhát o nějakých soudech. Lidi z jeho města jsou však dobrosrdeční a moc se na ně těším,“ má pro strach uděláno.

V Itálii proběhly už tři soudy a padly tři tresty! Za zničenou kliku na zámku dostal loni v září od ministerstva památek pokutu 84 000 Kč a 30 hodin prospěšných prací. V říjnu ho soud za násilné vniknutí a napadení Martucciho matky odsoudil ke třem rokům s odkladem na pět let a odškodnému 560 000 Kč. Naposledy byl odsouzen ke dvěma měsícům nepodmíněně a měl by nastoupit do vězení na 38 měsíců. Rozsudek však ještě nenabyl právní moci.

Právník: Půjdou po něm!

„Po panu Rychtářovi bude s největší pravděpodobností v Itálii pátrat policie, aby mu předala rozsudky,“ řekl Blesku renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý. „V trestních řízeních musí být rozsudek předán do rukou odsouzeného a ten má následně osm dní na odvolání. Pokud ho nedostihne italská policie, bývá běžné, že požádá o pomoc českou stranu,“ dodal.

Martucci se raduje!

„To by bylo skvělý,“ okomentoval Rychtářův záměr odpočívat v Itálii Domenico. „Jestli nabyl rozsudek právní moci, nevím. Určitě ale musel dostat dopis. To ví jen on, jak to je,“ vyjádřil se Martucci.

Fotogalerie
11 fotografií