„Darina má opravdu strach o holý život. Netají se tím, že tuší, že Josefovy nálady jednou nedopadnou dobře. Tvrdí, že není vyloučené, že ji jednou vynesou v černém pytli,“ prozradil její blízký kamarád.

Poté, co vdovec po Ivetě Bartošové (†48) před dvěma týdny údajně znovu napadl Darinu ve vile v Říčanech, rozhodla se exmanželka s právničkou jednat. Předběžným opatřením žádají soud, aby mu přikázal okamžité vystěhování!

„To je jediný způsob, jak se to dá dnes řešit. Nikomu bych nepřál, aby musel žít v neustálém strachu jako moje máma. Je hrozné, jak se jejich manželství změnilo v noční můru,“ řekl Blesku syn Josef Rychtář mladší (29).

O Darinu se obává také Ivetin bývalý zvukař Standa. „Může se stát, že mu rupne v kouli a bude hotovo. Dá si nějakého »cucla« a pak je schopný všeho. Několikrát jsem to zažil, třeba po smrti Ivety na kolejích jel hned ten večer opilý za Darinou do Říčan a nadával jí, že skončí zrovna tak,“ řekl na Josefovu adresu Stanislav Lysý (48).

„Současně s předběžným opatřením by paní Darina měla podat také žalobu. Důležité je, jak bude odůvodněna. Jestli má ale strach o své zdraví, nebo dokonce život, potom by měla mít obecně reálnou šanci na úspěch,“ řekl Blesku renomovaný pražský právník JUDr. Jan Černý.

Kvůli lásce k Ivetě Bartošové zničil Josef Rychtář téměř třicetileté manželství. Darina do rozvodu prožívala peklo. Tlustou čáru udělala změnou příjmení, kdy se přejmenovala z Rychtářové na Novou.

Vdovec se po zpěvaččině sebevraždě nastěhoval do říčanské vily Helenka, kde vlastní jednu šestinu a Darina zbytek. Jejich soužití musel už jednou řešit soud, který mu za brutální napadení exmanželky uložil trest 18 měsíců s odkladem na tři roky.

Fotogalerie
10 fotografií