„Josef Rychtář začal v domě stavět barikády. Začal dávat na kupu obrazy, židle a další nábytek. Tak jsem šla za synem Honzou, aby mu domluvil. Jenže exmanžel na mě vlítnul, udeřil mě do obličeje. Pak jsem dostala vší silou do prsou, kde mám modřinu. Nato jsem spadla na zeď,“ řekla Blesk.cz Darina. Podle svých slov trpí silnými bolestmi hlavy a krční páteře. Po příjezdu policie, kterou přivolala, odjela do nemocnice, kde dostala neschopenku.

Josef Rychtář opět tvrdí, že nic neprovedl a obětí je tu on. „Ta psychicky labilní paní by se měla jít okamžitě léčit. Měli by ji hospitalizovat na psychiatrii. Ona napadla mě a bezdůvodně. Mám škrábance v obličeji. Došla mi trpělivost a podal jsem na ni trestní oznámení,“ uvedl odsouzený násilník.

Darina dále uvedla, že před Rychtářem utekla z domu a do příjezdu policie se skrývala u svého syna Josefa.

Pokud by se prokázalo, že Rychtář svou exmanželku skutečně napadl, hrozily by mu pořádné problémy. V únoru letošního roku byl totiž za zbití Dariny odsouzen na 18 měsíců s odkladem na 3 roky. Jeho tvrzení, že si Darina modřiny způsobila sama, soudní znalec vyloučil.