Josef Rychtářse přestěhoval do kůlničky. Bydlí totiž v domečku vedle vily exmanželky Dariny. Přítomnost tragicky zesnulé zpěvačky je tu vidět na každém centimetru. Dokonce je tu i místo připomínající svatostánek.

Pokoji dominuje urna s Ivetinýmiostatky, spousta andělů, a dokonce kniha Blesku Ztracený život I. B. (hned ve dvou exemplářích)! „Iveta je tu se mnou a neustále jí tu hoří svíčka. Vyměňuji je dvakrát denně. Jsou to osmihodinovky, takže šestnáct hodin hoří čajové svíčky. A pak zapaluji i velké s vůní levandule. Hlavní je, aby byly bílé! Tu barvu Ivetka milovala...,“ říká vdovec se slzami v očích a pohnutým hlasem.

Kromě fotky z krematoria tu má Rychtář ještě sedm krabic, které obsahují Ivetiny svršky, boty a kosmetiku. Josef je přechovává kvůli nedostatku místa v koupelně. Spolu se smutečním věncem z umělých růží a s nápisem „V očiach slzy máme, na teba spomíname, Ivetka...“ jen dokreslují ponurou atmosféru vdovcova příbytku.

Všeobecně bylo známo, že zpěvačka milovala sošky andělíčků. Jen pár hodin po tragické smrti začali lidé u jejího domu v Uhříněvsi zapalovat svíčky a pokládat sošky andílků. V přepravce jich má Rychtář rovných třiatřicet.

Nechybí ani magnet, který své nejoblíbenější zpěvačce nechal vyrobit fanoušek. Bartošová jej měla ve svém domě v Uhříněvsi na lednici. Rychtář si jej ve svém domečku dal na karmu, aby ani jedno místo nezůstalo bez připomínky jeho milované ženy.

Spolu s Rychtářem se pak přestěhoval i Ivetin zvířecí miláček – kočka, která nese jméno Mimin, hodící se spíše pro kocoura. Po zpěvaččině smrti se stala Josefovým mazlíčkem. Vykrmuje ji kočičími konzervami, takže teď váží snad dvakrát tolik co dřív!

Fotogalerie
12 fotografií