Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Syn masového vraha: Báli jsme se matky s pistolí. Otec byl kliďas

Autor: ljš - 
4. března 2015
05:00

Během pár okamžiků se stal synem masového vraha a nedokáže si vysvětlit, jak k tomu mohlo dojít. Syn Zdeňka K. (†63) popsal svého otce jako velmi inteligentního a klidného člověka. Potvrdil také, že se prodloužení jeho zbrojního průkazu snažil zabránit, ale dělal to prý kvůli své psychicky nemocné matce, v jejíchž rukou by zbraně byly velmi nebezpečné.

Přestože syn brodského vraha žije v jiném městě, za rodiči jezdil pravidelně na víkendy. Naposledy pár dní před masakrem a podle něj nic nenasvědčovalo tomu, jaké hrůzy otec chystá.

„Byl to běžný rodinný víkend, otec se choval normálně. Vedli jsme inteligentní rozhovory, otec měl všeobecný přehled, o vše se zajímal. Ptal se mě, co je u mě nového, chtěl poradit něco na počítači,“ vyprávěl pro časopis Respekt.

S tvrzením příbuzného, který Blesku řekl, že Zdeněk K. svou psychicky nemocnou manželku týral, syn zcela popřel. „Jejich vztah byl ukázkový, rozhodně matku netýral. Byl doma i proto, že se o ni staral,“ tvrdí rozhodně.

Podle něj si otec stěžoval jen na sousedy, se kterými se neustále hádal. „Například kvůli štěkání jejich psa nebo výsměchu na adresu matky. Na společnost, na svět si nestěžoval, alespoň tak to probíhalo na mých víkendových návštěvách. Byl to svéráz, až extrémně klidný, věci v sobě spíš dusil, s matkou se pohádali jen jednou v životě. Neviděl jsem nic, co by nasvědčovalo tomu, co se minulý týden stalo,“ řekl.

Když  se však syn před měsícem dozvěděl, že si jeho otec má znovu žádat o prodloužení zbrojního pasu, zděsil se. Zbraně v otcových rukou se nebál, ale byl přesvědčený, že pistole by v dosahu těžké schizofreničky být neměla. Otec ale podle něj situaci zlehčoval. 

Syn však zjevně nebyl jediný, kdo ve věci vrahova zbrojního průkazu jednal. Policie na základě několika podnětů dalších příbuzných a sousedů kontaktovala obvodního lékaře Zdeňka K. a ten si ho, přestože mu už kladný posudek k prodloužení vydal, pozval znovu. Bylo ale už pozdě.

„Jsem ochromený, ztratil jsem otce, nevím proč, vzal s sebou další lidi, nevím proč. Chtěl bych vyjádřit upřímnou soustrast a hlubokou lítost všem příbuzným po obětech nepochopitelného činu mého otce, který si nedovedu nijak vysvětlit,“ uzavřel svou zpověď pro Respekt vrahův syn.

Podívejte se na Bleskové zprávy:

Video Zprávy: Rakev vyprovodila celá ves! Nejhorší špagety a který politik fotí tyhle nahotinky? -  Blesk TV
Video se připravuje ...

monkeymnau ( 6. března 2015 06:52 )

ehhh, co tim chtel basnik rict? a muzete nam rict, kde kupujete to kvalitni krmivo do fajfky? ze bychom si take potahli

monkeymnau ( 6. března 2015 06:51 )

vyficte, na reklamy jsou jine servery

dingous ( 4. března 2015 14:41 )

tgbb je zapšklá socka, neměl jsi jezdit načerno...a pokuty se platí

tgbb ( 4. března 2015 14:33 )

Mohu prohlásit, že kapitalistický režim (kapitalismus) je opravdové totalitní fašistické zlo. Diktatura fašistické oligarchie lživě nazývaná DEMOKRACIE na je podobná ideologie jako fašismus ,klerofašismus. S tím rozdílem, že kapitalistická zločinnost je mnohem výraznější. Kdo jsou největší masoví vrazi v dějinách lidstva? Kapitalisté! – Adolf Hitler (Německo) George Bush (USA),Bush junior (USA) ,Pinochet,Noriega,Suharto,Somoza,Videla, ,. Kapitalismus není reálná ideologie, je to zrůdná, zločinná a utopistická ideologie. je to dluhové letadlo, neustále vyvolávající války, puče ,převraty, drancující kolonie i své občany žijící z dlhů a parazitující na ostatních. Čím se Diktatura fašistické oligarchie režimy vyznačují? Každý klerofašistický režim byl v minulosti byl zločinný – miliony zavražděných a týraných lidí, krutý a nesmyslný teror obyvatelstva, smyšlené dějiny, manipulace s lidma, akcentovaná lež, devastace lidské důstojnosti, vydírání, perzekuce, smyšlené politické procesy (rosenbergovy), zločiny proti lidskosti (nepřetržité okupace válkym, puče, irák,afganistán,libye), omezení cestování do zahraničí (seznamy američanů co nesmějí létat) , politici kapitalismu kradou jaoo straky okrádají celý národ ve velkém , mnoho mladých lidí nemůže studovat a cestovat z finančních důvodů , atd. Pro část lidí je však kapitalistický režim (lživě nazývaný demokracie ) přijatelný i dnes, z mého pohledu to jsou odporní a hnusní lidé.

rastasan ( 4. března 2015 12:45 )

Urážíte všechny lidi s tímhle onemocněním.

Zobrazit celou diskusi