Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Exkluzivní průzkum pro Blesk po krveprolití: Bojíte se svého souseda?

Autor: fab, zrk - 
3. března 2015
06:47

Může se krvavá tragédie z Uherského Brodu opakovat? Pravděpodobně ano! Sousedských sporů totiž přibývá a policie je řeší formálně a jen někdy. To je zásadní vzkaz většiny z 10 516 dotázaných v průzkumu agentury SANEP pro Blesk.

Alarmující je také zjištění, že skoro tři čtvrtiny z těch, kteří na vlastní kůži zažili sousedský útok, se nedovolaly pomoci… S tím souvisí i skepse 16 % lidí, kteří se domnívají, že policie spory mezi lidmi vůbec neřeší.

Video Servírce z Brodu zahráli Sinéad O Connor. Město svírá velká bolest - Pavel Schuster, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Otázky byly respondentům z celé republiky položeny den po masakru v Uherském Brodě. Odpovídající tedy vycházeli jen z informací, které byly k dispozici těsně po události.

Máte ve svém okolí někoho, z koho máte strach? Máte ve svém okolí někoho, z koho máte strach? | Blesk

 

 

Řeší podle vašeho názoru policie a úřady sousedské spory: Řeší podle vašeho názoru policie a úřady sousedské spory: | Blesk

Zažili jste útok proti sobě nebo někomu ze své rodiny ze strany sousedů? Svěřili jste se někdy někomu se svými obavami? Myslíte si, že v Česku přibývá sporů mezi sousedy? Průzkum na řadu dalších palčivých otázek najdete v naší galerii!

salto ( 3. března 2015 08:36 )

Takových magorů kolem nás je. Problém je v tom, že všichni (jak se domnívají) znají svoje práva a že jim plynou jakési povinnosti jaksi zapomínají. Navíc, každý gauner má větší právní ochranu než člověk jenž se snaží dodržovat pravidla a když se začne bránit...

dzery ( 3. března 2015 08:27 )

Po ránu dobrý

75pedro ( 3. března 2015 07:12 )

Měli jsme sousedku, která brala léky, kombinovala je s alkoholem a často pobývala v blázinci. Když jí to chytlo, tak křičela a vyjímečně něco rozbila. Jednoho dne ji doma našli mrtvou. V mládí prý byla bez problémů. Zato teď máme mladou krásnou sousedku, která mi při potkání dá pusu a stále se ptá, kdy nebudu mít ženu doma! Asi začnu brát léky a chlastat!

tgbg ( 3. března 2015 07:05 )

Ano znám pár podobných komunistických grázlů. Jsou to také komunističtí fanatici. Komunističtí pravdoláskaři se měli již dávno po boku fašistů postavit mimo zákon. Bohužel pan Havel se s nimi spojil. Komunisty po hrůzných zločinných masakrech, vraždách, které prováděli a kolaboraci s ruskými okupanty opět zlegalizoval.

Zobrazit celou diskusi