Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zloděj rychlík: Auto vykradl během osmi vteřin!

Zloději v Ostravě trvalo vykradení auta jen 8 vteřin.
 (Autor: Policie ČR)
Autor: shp - 
25. října 2014
15:53

Tenhle rychlý zloděj vskutku nezahálel! Poté, co si několikrát nenápadně obešel zaparkovaný vůz v centru Ostravy, se na něj zběsile vrhl a vykradl ho během pouhých osmi vteřin!

Zloděj nejdřív dělal nenápadného, ale jakmile zjistil, že je v okolí čisto, vrhl se na auto. „Ze záznamu je patrný tradiční „scénář“ skutku. Muž se „nenápadně“ několikrát projde kolem vybraného vozu. Cílem je zjistit, zda se v interiéru nachází cokoli zpeněžitelného,“ upozornila policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Muži stačilo skutečně osm vteřin, než se dostal do vozu a odnesl si z něj zavazadla s listiny. Ty měly sice hodnotu jen 300 korun, ale škoda na autě byla vyčíslena na tři tisíce Kč. Pachatel byl naštěstí dopaden. Pro policisty je to moc dobře známá firma.

„Muž je dále podezřelý z krádeže motorové pily z garáže v Moravské Ostravě. Při krádeži věci měl muž ještě poškodit reklamní tabuli. Celková škoda na majetku byla v tomto případě předběžně vyčíslena na asi 21 000 korun. Policejní komisař zahájil trestní stíhání muže pro přečin krádeže. K osobě obviněného lze dodat, že naposledy se vrátil z výkonu trestu v červnu roku 2014 a víc než desetkrát byl odsouzen, převážně k trestné činnosti majetkového charakteru,“ dodala Holčáková.

Zveřejněním videa si policie slibuje, že budou lidé opatrnější na své věci a nebudou je nechávat v zaparkovaných autech bez dohledu.

Video Zloděj vykradl auto během pouhých osmi vteřin. - Policie ČR
Video se připravuje ...

tigrusenko ( 25. října 2014 19:20 )

Zeptej se v redakci a ne tady, my jsme článek nepsali, hňupe!

tigrusenko ( 25. října 2014 19:19 )

Aby jsme nepoznali, že se jedná o andreslawickeho.

hu2hu ( 25. října 2014 18:39 )

Citace: "Muži stačilo skutečně osm vteřin, než se dostal do vozu a odnesl si z něj zavazadla s listiny." A můj dotaz je: Jaký je to pád, "s listiny"? Nedával jsem patrně ve škole pozor a tak mi to není jasné.

lug70 ( 25. října 2014 16:31 )

Proč má zloděj na záběrech zamazaný obličej?

Zobrazit celou diskusi