Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bezcitní zloději: Věděli, že auto patří vozíčkářce, i přesto ho ukradli!

Autor: Jana Ulrichová - 
25. června 2014
14:07

Do zoufalé situace se dostala ochrnutá Petra Poborská (38) z Teplic. Zloději ukradli dodávku, kterou jí její partner vozil. Zůstali bez auta i bez příjmu. Petřin partner Pavel s autem totiž i taxikařil.

Petra je 8 let po mozkové mrtvici. Může jen omezeně hýbat jednou rukou. S okolím proto komunikuje jen prostřednictvím počítače. Díky dodávce Fiat Scudo, kterou její partner Pavel před 2 lety pořídil, nemusela už trávit dlouhé měsíce na lůžku.

Byla upravená tak, že do něj najela i s vozíkem. Vyráželi spolu na výlety, za přáteli, do Kladrub na rehabilitační pobyty. S tím vším je teď ale konec. Zloději auto označené symbolem vozíčkáře, které bylo zaparkované před domem, v pondělí nad ránem ukradli.

„Mám lehké spaní. Zaslechl jsem startování. Šel jsem k oknu a viděl je, jak odjíždějí,“ popsal Pavel Blín. Okamžitě zalarmoval policii a společně začali auto hledat, ale marně.

„Nevím, co teď budeme dělat. Bez auta se nikam nedostaneme. Na nové nemáme peníze, ještě splácím dotaci, kterou jsme na něj dostali. Zbývá mi doplatit 25 000 korun. Pak zřejmě začnu šetřit na nové,“ řekl pan Pavel, který, ke vším smůle, se ztrátou auta přišel i o práci. S dodávkou totiž taxikařil, vozil v ní handicapované.

kocour03 ( 25. června 2014 18:36 )

O tom, kdo je tady volem, netřeba pochybovat. Viz. Vaše dementní příspěvky.

boban ( 25. června 2014 17:43 )

anka ( 25. června 2014 14:50 )

za kradeze postizenym lidem by meli davat dvakrat tak velke tresty....

kocour03 ( 25. června 2014 14:24 )

názor hodný absolventa zvláštní školy

Zobrazit celou diskusi