Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gang zlodějů aut doúřadoval. Kradli pomocí "Snickersky"!

Autor: sch - 
12. června 2014
18:52

Kdyby podnikali legálně, jeden by smekl klobouk. Jejich profesionální práce připravila o auto stovky lidí. Dvoučlennému gangu teď ale kriminalisté zatli tipec.

Dva grázlové (31, 34) mají po legraci. Asi pět let si vydělávali prodejem náhradních dílů z aut, která ukradli a rozřezali. Před půl rokem se na ně ale pověsili kriminalisté! „Za tu dobu jsme zdokumentovali 21 případů odcizených vozidel,“ řekl Blesku kriminalista Ladislav Siebert s tím, že ukradených aut ale můžou být stovky. Zloděje policie sebrala každého doma u jejich rodičů, kde bydleli.

Muži kradli hlavně škodovky a volkswageny, především v Praze 4 a 10. A že jim »práce« šla vždy od ruky. Díky speciální krabičce, která je na internetu volně prodejná asi za 50 tisíc a říká se jí snickerska, dokázali s autem odjet i za pouhou minutu. Do tří hodin pak bylo auto rozebrané a náhradní díly pak putovaly kupcům.

Dva miliony v sošce Buddhy, zbytek součástek a 96 kytek marihuany skončil v rukách policie. Mužům hrozí až 8 let za mřížemi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání