Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Špinavá lest únosců: Žena měla chlapečka hlídat, místo toho s ním utekla

Video se připravuje ...
1. srpna 2014
05:00

Nejděsivější okamžiky v životě má za sebou maminka tříměsíčního syna. Jejího kloučka včera v motolské nemocnici v Praze unesli. Útočníci postupovali podle předem připraveného plánu. Žena nejdříve získala důvěru maminky. Když ji pak požádala, jestli by jí nemohla chlapečka na okamžik pohlídat, únoskyně využila příležitosti, na kterou čekala. Jakmile se matka otočila, popadla dítě a zmizela. Před nemocnicí na ni v autě už čekal partner se 7letou dcerou. Nachystanou měli dětskou autosedačku, výbavičku i kojeneckou stravu.

Maminka byla s tříměsíčním synkem a starší dcerou na dětské ortopedii kvůli kontrole kyčlí. V čekárně se na dvacet minut dala do řeči s neznámou ženou. „Pak ale musela na vyšetření ještě s dcerkou, a tak ženu požádala, jestli by jí synka na okamžik nepohlídala. Vešla do ambulance a nechala dveře otevřené,“ popisovala mluvčí nemocnice Pavlína Danková.

Žena najednou popadla chlapečka z kočárku a s dítětem v náručí začala utíkat směrem k Plzeňské ulici. Zdravotní sestřička z ortopedie ihned zavolala na linku 158. Ostraha nemocnice zároveň sledovala únoskyni na bezpečnostních kamerách.

6 minut strachu

Operační důstojník na místo okamžitě poslal všechny policejní hlídky, které byly v dosahu.

Policisté začali pročesávat okolí špitálu a zhruba po šesti minutách spatřili v Zahradníčkově ulici popisu odpovídající ženu s dítětem v náručí.

Měla komplice

„Žena (34) skončila v poutech a po chvíli policisté zadrželi i jejího přítele (41), který na ni i s jejich sedmiletou dcerou čekal v autě,“ řekla Blesku krátce po události mluvčí policie Jana Rösslerová s tím, že chlapeček je zpátky u své maminky. Povedená dvojice i jejich dcera skončily na policejní služebně.
Únosci akci předem plánovali. V autě měli dětskou výbavičku a lahvičky s kojeneckou stravou.

tiwy2 ( 5. srpna 2014 06:35 )

 kacota: Ty si slepa ci nevies citat? Cakaren bola plna ludi a mamicka nechala dieta strazit snad preto, ze spalo a nechcela ho budit, dvere nechala otvorene, ja n tom nevidim nic zle, jedine to, ze naozaj je smutne, ze mala mamicka stastie na tak choru osobu...vidite, ze zdrava nebola, ked si dovoli take cosi spravit v preplnenej cakarni, kde je kopec svedkov a este si ist s dietatom pesi taku cestu...chudere preplo. Ludske psachika je krehka a v dnesnej dobe ani necudo...

nicol30 ( 1. srpna 2014 10:45 )

super pak vracet miminko třeba do vymrzlého kočárku v zimě zpátky

nicol30 ( 1. srpna 2014 10:44 )

v jiné diskuzi jsem četla, že jsou opravdu ordinace kde vás nepustí s kočárkem a přímo vás vybídnou pohlídat dítě z jiných pacientů. to je taky děs. u nás na sídlišti(v Praze) se nemůže s kočárkem do budovy lékařů vůbec, venku je parkoviště na ně na uzamknutí. takže i když nejdete kvůli dítěti, ale sobě nebo staršímu dítěti, to z kočárku vč. věcí musíte tahat v náruči. díky tomu jsem nebyla několik let na kontrole u doktora vůbec.

nicol30 ( 1. srpna 2014 10:39 )

jojo psal to jeden diskutér jinde, že je viděl v tom aute ještě před unosem. už vidím jak nechám někomu takovému(a vlastně i jinému) pohlídat dítě v čekárně. že to tu maminku vůbec napadlo. měla obrovské štěstí, že to dobře dopadlo. je smutné kam tato sapolečnost vede.

krdasseneda ( 1. srpna 2014 10:27 )

tak ty jsi ještě mladej smrad,když nepamatuješ

Zobrazit celou diskusi