Herci, kteří rozšíří známé osazenstvo, které dosud masakry v seriálu přežilo, rozšíří devět nováčků. Nalezneme mezi nimi okouzlující blondýnu Nell Tiger Free jako Myrcellu Baratheon, Rosabellu Laurenti Sellers v roli neohrožené Tyene Sand, která se ohání hned dvě noži najednou, nebo urostlého DeoBia Oparei, který se představí jako Areo Hotah.

Pravdou je, že tito herci nepatří mezi nejznámější televizní představitele. Posilou v páté sezoně však bude i Jonathan Pryce jako zbožný High Sparrow. Herec zazářil ve sci-fi Terryho Gilliama Brazil a čeští diváci ho jistě znají jako guvernéra Weatherbyhi Swanna z prvních tří dílů Pirátů z Karibiku.

Nejznámější a také nejdůležitější z nováčků je Alexander Siddig, který se chopí role Oberynova bratra Dorana Martella. Čeští diváci herce moc dobře znají ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět, ve kterém celých sedm sezon hrál doktora Juliana Bashira.

Video s novými herci bylo představeno na právě probíhajícím Comic-Conu v San Diegu, který je věnován sci-fi, komiksům a videohrám. Při jeho promítání nechyběl ani autor knižní předlohy, spisovatel George R. R. Martin, který s radostí popravuje oblíbené postavy čtenářů a diváků jako na běžícím páse.

Fotogalerie
10 fotografií