Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jihokorejská zkáza trajektu: Počet obětí je už 146!

Autor: ČTK, lvi - 
23. dubna 2014
07:16

Záchranáři pokračují ve vyprošťování těl obětí nehody jihokorejského trajektu, jejichž počet dnes stoupl na 146. Policie zatkla kvůli ztroskotání další dva členy posádky, celkem jich už zadržela 11. Loď se potopila minulý týden ve středu nedaleko pobřeží Korejského poloostrova. Na palubě v té době bylo 476 lidí, z toho 339 dětí a učitelů na školním výletě.

Podle mluvčího záchranářů rychle vzrostl v posledních hodinách počet obětí, nyní se však budou potapěči muset probourat k dalším tělům zdmi kajuty, což vyprošťování patrně zpomalí. Jako pohřešované vedou úřady týden po nehodě více než 150 lidí, avšak naděje na jejich přežití je mizivá a každou hodinou klesá.

Až 300 obětí?

Konečný počet obětí jednoho z nejhorších neštěstí v moderních jihokorejských dějinách tak s největší pravděpodobností dosáhne tří stovek, většinou studentů.

Kvůli podezření ze zavinění nehody zatkla dnes policie další dva členy posádky, jejíž většina byla mezi 174 lidmi, které se po ztroskotání podařilo zachránit. Celkem se v celách ocitlo 11 lidí odpovědných za řízení lodi.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi