Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Odposlechy kmotra Janouška: Když přijde Bradáčová o Šlachtu, dá si zuby do skleničky a končí

Roman Janoušek se podle zveřejněných odposlechů obával Lenky Bradáčové a Roberta Šlachty
Roman Janoušek se podle zveřejněných odposlechů obával Lenky Bradáčové a Roberta Šlachty  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao - 
22. dubna 2014
18:06

Sedávali u Myšáka a mluvili o všem možném. Tam, kde má Roman Janoušek kancelář. Mělo to však háček. Kmotra Janouška odposlouchávala policie. Díky novým přepisům z odposlechů vychází najevo, jak plánoval odstřelit vrchní státní zástupkyni Lenku Bradáčovou. A jak měl z jejího přístupu strach! Pocit neohroženosti u "Mazánka" byl pryč...

Roman Janoušek a muž, označovaný podle Lidových novin detektivy za Martina Ulčáka, podnikatele a někdejšího šéfa Svazu socialistické mládeže. To jsou dvě hlavní postavy nově zveřejněných odposlechů z kanceláře kmotra Janouška, které zveřejnil server lidovky.cz.

Tihle lobbisté s nástupem Bradáčové do úřadu začali ztrácet pevnou půdu pod nohama. V policejních odposleších je mezi řádky jasně patrné, že začali dostávat strach. A chtěli se proto Bradáčové zbavit, upozorňují Lidové noviny.

Janoušek: Řekni mi, ty máš s ní zkušenosti, ona byla vždycky taková paní Cattaniová?

Muž (patrně Ulčák): Nebyla až taková, ale teď hraje svoji životní roli.

Janoušek: Ona sama sebe žere.

Muž: Ona sama sebe žere, chce být absolutně asketická a rozhodně tímhle nekončí.

Bradáčová se jim stala trnem v oku. Janoušek a jeho kumpán spřádali plán, jak ji odstranit pomocí sbírání kompromitujících materiálů, které na ně měl sehnat jeden z jejích podřízených. Padlo jméno Jana Karabce, který dělal náměstka předchůdci Bradáčové, kontroverznímu "zametači kauz" Vlastimilu Rampulovi. Karabec je zaměstnancem zastupitelství dodnes, jakékoli spojení s Janouškem odmítá. Bradáčová ho však sesadila po nástupu na pozici řadového žalobce. Odstřihla ho. Pro jistotu?

Lobbisté Janoušek (uprostřed s manželkou) a Ulčák se potkali na pohřbu komunisty Štěpána. V minulosti spolu podle Lidových novin řešili vliv státní zástupkyně Bradáčové Lobbisté Janoušek (uprostřed s manželkou) a Ulčák se potkali na pohřbu komunisty Štěpána. V minulosti spolu podle Lidových novin řešili vliv státní zástupkyně Bradáčové | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

Cattani v sukních Bradáčová a její meč Šlachta

Bradáčová se v čele státního zastupitelství snaží o rozkrytí závažných kauz. Janoušek a jeho společník jí přičítali velkou, až klíčovou moc. Přesto je nehoda Romana Janouška patrně nejdéle řešenou nehodou v Česku... Jenže státním zástupcům nejde jen o Janouška. Další kauzy - třeba kolem Jany Nagyové a Iva Rittiga - se také řeší. A to ve spolupráci Bradáčové a Šlachtova ÚOOZ (Útvar pro odhalovaní organizovaného zločinu).

"Ona má hlavní zbraň ÚOOZ," poukazuje v odposleších dle Lidových novin muž, označovaný za Ulčáka. A Janoušek reaguje: "Její meč je pan Š." "O ten když přijde, tak je zbytečná," myslí si Janouškův partner v třeskuté konverzaci. A kmotr to završuje slovy: "Tak je baba, která si dý zuby do skleničky a oni ji vyhoděj." Zda se skutečně Janoušek snažil o odstranění Bradáčové, však LN nekomentoval ani jeho právník.

cabogaj ( 24. dubna 2014 12:27 )

No a není jeden z nich? Potřeboval by zmáčknout, aby vypustil tyto informace na důležitějších trachtacích.

zadnice ( 23. dubna 2014 10:59 )

Na Janouška, Krejčíře, Rittiga, Koženého,.............atd. jak vidno nikdo, ale opravdu nikdo nemá!

salto ( 23. dubna 2014 09:14 )

Jóó "andre..." ten má informace o kterých se nám ani nesní

realitask ( 23. dubna 2014 09:08 )

pán Morrisejko, po prečítaní Vášho príspevku žasnem!Toto môže napísať len DEBIL,od nás,zo Slovenska!Predpokladám,že z Vás hovorí len a len šovinistická tuposť a obmedzenosť a nie znalosť situácie na Slovensku!! Alebo ste snáď rodina nejakého slovenského ministra?

frantaklika ( 23. dubna 2014 07:59 )

Je neuvěřitelné, že měl alkohol a smrtelně zranil člověka a nešel do vazby. Vždyť důvody vazby jsou minimálně dva. Nestačí jen Bradáčová, má to tam zaplevelené korupčníkama, kteří maří její snahu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa