Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Hausbót na Slovensku pohltily plameny: Hrdina zachránil z plamenů ženu

Autor: shp, Nový Čas - 
12. listopadu 2012
18:57

Jinak poklidné Jarovské rameno Dunaje na Slovensku se změnilo v ohnivé peklo. Jeden z hausbótů pohltily plameny zrovna, když v něm byla jeho obyvatelka. Naštěstí byl poblíž muž, který ji z hořícího plavidla vysvobodil.

Hausbót byl jedním z nových, luxusnějších. Plameny z něho šlehaly vysoko do vzduchu a byly vidět i z daleké hráze. V tu dobu v něm byla jeho majitelka i se svým psíkem. Žena však spala a ani plameny, ani žár ji nevzbudili. Nebýt souseda, který rozbil okno hausbótu a vytáhl jí ven, žena by nepřežila.

Snažil jsem se požár uhasit

Na rameni Dunaje začal hořet jeden z nově postavených hausbótů. „Šel jsem okolo, když jsem zjistil, jak hoří jedna strana hausbótu. Na zemi bylo položené vědro, a tak jsem ho vzal a snažil se požár uhasit,“ popisuje událost soused, který nechtěl být jmenován. Díky tomu se stal andělem strážným.

Rozbil okno baterkou a vytáhl ji ven

Majitelka hausbótu totiž nerušeně spala a nic netušila. „Bouchal jsem, ale nikdo neotvíral, tak jsem baterkou rozbil okno a uvnitř jsem viděl spící majitelku se psem. Vyvedl jsem je ven,“ dodal soused. Žena vyvázla jen s lehkými zraněními a na místě ji ošetřila záchranná služba. Podle policie vznikl požár nejspíš z nedbalosti. Škoda na hausbótu je asi 2,5 milionu korun.

venxa ( 12. listopadu 2012 19:54 )

Vy muklove, nerikase bot ale bout!

Zobrazit celou diskusi