Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Hořel autobus plný malých fotbalistů: Zachránil je řidič

25. října 2012
16:41

Štěstí stálo při dvou týmech mladých fotbalistů z Opavy. Nejprve odehráli slušná utkání ve Frýdku-Místku a potom stihli utéct z autobusu, který vzplanul při cestě domů.

Pořádný šok zažili dva trenéři juniorských týmů Slezský FC Opava. Autobus převážející 43 hráčů ve věku dvanáct a třináct let vzplanul na cestě domů. „Samozřejmě, že jsme nic podobného nezažili. Kluky jsme vyhnali ven a odešli dál do pole. Naštěstí byli všichni dobře oblečeni a nikdo při čekání na náhradní dopravu nemrzl,“ řekl exkluzivně Blesku mládežnický trenér Jan Hruška.

Šofér, který si všimnul dýmu v zádi autobusu, stihnul zastavit na bezpečném místě a dal se do hašení. „Vozidlo bylo uhašeno před příjezdem našich jednotek. Hasiči již motor pouze ochlazovali. Škoda je minimální a pohybuje se v řádech tisíců korun. To vše díky reakci pohotového řidiče,“ prozradil mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Vedení opavského klubu je situací zaskočeno. „V minulosti jsme zažili poruchu autobusu. To, že by autobus začal hořet, však nepamatuji. Je důležité, že všichni hráči vyvázli bez zranění,“ konstatoval tajemník klubu Josef Hellebrand.

Klub teď vděčí pohotovému řidiči za záchranu fotbalových nadějí. Navíc bude nacvičovat podobné mimořádné situace. „Tato zkušenost ukázala, že čert nikdy nespí. Proto asi zavedeme nácviky na některé mimořádné situace,“ dodal Hellebrand.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi