Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Polská tragédie: Živí se z ní cestovky!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, so, jos, hto - 
6. května 2010
05:00

Poláci mají další horké téma k diskuzi. Některé tamní cestovky totiž začaly nabízet zájezdy do místa leteckého neštěstí u Smolensku. Ceny autokarových zájezdů se pohybují okolo 5500 Kč.

Někteří Poláci soudí, že jde o hyenismus nejvyššího stupně, zatímco druzí se domnívají, že místo katastrofy se v budoucnu stejně stane poutním místem. Tak proč ne zájezdy? Zástupci cestovních kanceláří se ohánějí tvrzením, že zájezdy do Smolensku začali organizovat na základě poptávky. Lidé prý chtějí vidět na vlastní oči místo neštěstí, které znají z televize.

Vydělávali i na pohřbu

Kromě cestovních kanceláří se našlo mnoho dalších "podnikavců", kteří v tragédii viděli svoji příležitost na obohacení a " jen využili poptávky". Na prezidentův pohřeb v Krakowě, na který 150 000 lidí přišlo vyjádřit soustrast, vydala radnice 100 000 lístků, které zdarma rozdávala. Někteří podnikavci však svoje propustky prodávali dál až za 1000 zlotých (6500 korun).

Jiní neváhali a nabídli k pronájmu své byty s výhledem na trasu smutečního pochodu. Cena za jednu noc se pohybovala okolo 500 zlotých. Kromě spekulantů na pohřbu vydělali například i krakovští prodejci květin či majitelé hotelů a ubytoven, kterým davy lidí přinesly mnohonásobné zvýšení tržby.

e.44 ( 6. května 2010 12:13 )

psala u prvního článku o kšeftování s lístky na pohřeb, že se takhle ukazuje pravá kšeftařská povaha Poláků. A že to jasně dokládá, jak Poláci ve skutečnosti truchlí. Tenkrát byla diskuse trapně zrušená. Teď, když to všechno už jaksi vychladlo, tak diskusi asi nikdo rušit nebude, ale otázka je, jestli ještě bude mít o diskusi zájem, že?

milo ( 6. května 2010 09:13 )

Tomu se nejde nesmát...lidé by si měli zvykat na svůj hyenizmus, jelikož je naší součástí...ať chcete nebo ne

Zobrazit celou diskusi