Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Prezidentova vnučka: Jaroslawovi říká dědo!

Autor: šim, jos - 
1. května 2010
05:00

Šestiletá Ewa, vnučka zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczyńského (†61), říká dědečku jeho dvojčeti Jaroslawovi. Přestože byla Ewa na pohřbu svého dědečka Lecha, občas se splete a dědo zavolá na Jaroslawa.

Celá rodina Kaczyńských jen těžce snáší tragédii, která je potkala. Více než kdy jindy drží pospolu. Marta Kaczyńská s manželem dokonce zvažují, zda se přestěhují do Varšavy, aby mohli být blíži k sobě.

Jaroslawa si plete s Lechem

O smutném osudu rodiny nyní promluvila poslankyně Jolanta Szczypińska, která je blízkou spolupracovnicí Jaroslawa. "Jaroslaw je silný a bojuje s tragédií, která ho potkala. Svůj žal odhání prací, která se pro něj stala lékem. Smyslem jeho života se stala Lechova vnučka Ewa. Ona se někdy splete a na Jaroslawa zavolá: Dědo! Myslím, že Jaroslaw nyní převezme bratrovy závazky a bude se o rodinu starat," řekla polskému serveru Fakt.pl Szczypińska.

Svět dojímá její tvář

Malá Ewa, kterou děda velmi miloval a rozmazloval ji dárkami, se objevila po boku maminky Marty i na pohřbu v Krakově. Tam se chovala zakřiknutě, ale statečně. Přijímala kondolence státníků jako velká slečna. Svět dojala zejména fotografie, na které jí kondoluje ukrajinský prezident Viktor Janukovyč. Jaroslaw Kaczyński ale nenahrazuje jen děděčka. Podle polského Faktu kvůli tragédii také našli k sobě silné pouto s prezidentovou dcerou Martou. Nikdy si nebyli tak blízcí, jako nyní...

anelam ( 2. května 2010 13:53 )

klika ( 1. května 2010 18:19 )

takže každej canc je dobrej. Jediní ,kteří po smrti blízkého člověka smutní,jsou z Polska.....Vy vzdělanci z Blesku skloňuje se : dárek-hrad,nebo vy říkáte "hradami".

1946 ( 1. května 2010 16:21 )

ta druhá vnučka? Ta ještě neumí mluvit, ale určitě se na Jaroslawa směje jako na dědu. Tato informace mně tady chybí.

1946 ( 1. května 2010 16:20 )

ýádná rodina není smutná, když přijde o někoho blízkého. Jen rodina Kaczynských a ještě k tomu s Polska to nese nejhůře. Už by s nimi měli dát pokoj.

retino ( 1. května 2010 13:56 )

...a co tak zopakovat si základy češtiny,pane redaktore (šim,jos) ??? Je to ostuda !......rozmazloval ji dárkami....Za to berete plat ?

Zobrazit celou diskusi