Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Politik za jízdu pod vlivem drog bez trestu!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: jak - 
25. dubna 2010
12:25

Jinému by za stejný přestupek hrozilo vězení, odebrání řidičského průkazu a ztráta až sedmi bodů, ale pražský politik Jiří Láryš (ODS) vyváznul úplně beztrestně.

Loni v září byl Láryš policií přistižen při řízení svého automobilu pod vlivem drog, ale přestupková komise magistrátu přestupkové řízení zastavila.

Jiří Láryš, který je zastupitelem na Praze 1 a dlouhou dobu paradoxně figuroval ve funkci předsedy dopravní komise, minulý rok usedl za volant pod vlivem drog. Podle serveru aktualne.cz policie podle dalších testů zjistila v těle Láryše anfetamin, který je obsažen v pervitinu a extázi.

Nejdříve byl pražský politik odsouzený ve zkráceném soudním řízení, kde bylo jeho "drogové" řízení kvalifikováno jako trestný čin, ale Láryš si podal proti rozhodnutí soudu odpor. V hlavním řízení soudce rozhodnul o tom, že politikův čin bude projednán úředníky pražského magistrátu, protože prý politik svojí jízdou nikoho neohrožoval. Potrestání politika bylo zastaveno rozhodnutím přestupkové komise. "Správní řízení bylo zastaveno a rozhodnutí již nabylo právní moci. Řidičský průkaz mi byl již vrácen," potvrdil Láryš.

Několik měsíců potom, co řídil pod vlivem drog, také setrvával Láryš ve své funkci předsedy dopravní komise. K odchodu ho donutil až po  pěti měsících zájem Blesku a dalších médií. Své zkušenosti s drogovým řízením nyní možná uplatní i návratem do dopravní komise. Takovou možnost totiž Láryš nevyvrátil. Je otázka, co takovým postupem chtějí úředníci z magistrátu naznačit. "Staňte se politikem a můžete si dovolit všechno?"

milo ( 26. dubna 2010 13:41 )

"tak když to u nás takhle chodí tak to já se dám teda taky na politiku, nebudu muset nic, všichni mi budou platit za to že v práci chrápu, nebo si čtu noviny, a budu řídit pod vlivem alkoholu a drog bez řidičáku, a když náhodou někoho zabiju tak se odvolám a soud vyřkne ortel, že já za nic nemůžu, že jsem svou jízdou nikoho neohrozila, hodíme to na ty mrtví....oni za to můžou že jsem je srazila, neměli na tom chodínku co dělat"... a pak se máte rozhodovat koho volit, když sou tam samí kokoti a ***i nevýdané velikosti....

jarypadlo ( 26. dubna 2010 09:15 )

volebního úspěchu ODStranitelných.JuDr.turbo-Benda+Jančík je budou obhajovat.A vsadím na OpenCard že bim-bam-Bém je podrží.

oldedek ( 26. dubna 2010 08:39 )

Politici jsou hnusná smradlavá prasata - rád bych ještě nějaké adjektivum připojil - no už mě bohužel nic horšího nenapadá....

georg-stuttgart ( 26. dubna 2010 06:39 )

to neni prvni politik v cesku co uziva drogy jako pervitin, Topolanek si pudroval nos kokainem a kolik jich je dalsich politiku v cesku, co si radi vezmou tvrdou drogu, trebas na politickejch mejdanech alkohol-drogy. v ceske politice, nic noveho, a jeto uplne jdno, z jakech politickejch stran v cesku politici uzivaji drogy, fetaci a alkoholici a prostitutky, vladnou v ceske politice demoralizace ceskeho naroda, www.cibulka,cz ,tam jsou o tom jasne dukazy, tak co se divite lidicky v cesku

ma-o ( 25. dubna 2010 19:46 )

Když pomineme fakt, že jel pod vlivem drogy, jak je vůbec možné, že feťak zastává veřejné funkce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa