Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Kolega zfetovaného zastupitele: Řídil bez papírů, pak chtěl uplácet

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, Eva Hofrichterová - 
13. ledna 2010
11:40

Další politický hříšník z Prahy 1! Jak Blesk minulý týden informoval, zastupitel Prahy 1 Jiří Láryš (ODS) v září loňského roku řídil pod vlivem amfetaminu a za to měl opletačky se soudem. Hřešil ale i jeho kolega, bývalý zastupitel Cibuzar!

Teď vyšlo najevo, že jeho Láryšův stranický kolega, dnes již bývalý zastupitel, Jiří Cibuzar přišel o papíry už v roce 2008 za jízdu pod vlivem alkoholu. A o pár měsíců později ho policie chytila za volantem znovu!

Dokonce i padla obvinění: Jízda bez řidičského oprávnění, pokus o podplácení veřejného činitele (policistů, kteří ho zastavili podruhé) a maření úředního rozhodnutí (pražský magistrát mu zakázal na rok řídit auto). I jeho případ se dostal ke státnímu zástupci, k soudu však ne. „Bylo rozhodnuto o podmínečném zastavení trestního stíhání a byla stanovena zkušební doba v trvání dvou let,“ řekla Blesku obvodní státní zástupkyně pro Prahu 5 Hana Vrbová.

Vyjádření Cibuzara se Blesku nepodařilo sehnat. Pouze odepsal, že je v zahraničí. A postoj starosty Prahy 1 Filipa Dvořáka? Je mu snad jedno, co se na jeho úřadu děje? Vždyť Láryše zná velice dobře, byl dokonce na křtu jeho dcery! „Vždy se rozhoduji na základě komplexních podkladů, proto jsem v minulém týdnu požádal pana Láryše o dodání všech podstatných dokumentů, abych mohl učinit závěr. Jakmile zmíněné dokumenty obdržím, celou věc vyhodnotím,“ okomentoval to.

A je snad jen náhoda, že stejně jako u Cibuzara byl odložen i případ Láryše? Toho totiž minulý týden soud zbavil obvinění z řízení pod vlivem drog a předal jeho případ k přestupkovému řízení. Může se tedy stát, že oba dva nakonec vyváznou naprosto bez trestu i bez záznamu v rejstříku trestů.

gogo ( 13. ledna 2010 20:53 )

je to jen moucha ...

petrzkopecku ( 13. ledna 2010 11:26 )

u tohoto jednání je většinou u doktorů a právníků, dělník dostane trest téměř vždy

alex0800 ( 13. ledna 2010 11:20 )

Takže pan Dvořák bude čekat na ty podklady až do doby než půjde pan Láryš do důchodu, aby mu neublížil.. Přeci jen LÁRYŠ PORUŠIL PODMÍNKU A TAK MUSÍ JÍT SEDĚT NATVRDO !!!!! Zde platí jendo krásné přísloví a vlastně ještě jedno.. 1.) VRÁNA VRÁNĚ OČI NEVYKLOVE 2.) Potrefená husa se vždy ozve (reakce na podezření z užívání drog nejen u pana Láryše, kterému to již bylo i dokázáno a přesto jezdí vozidlem "bezpečně" dál, ale podezření se dotýká určitého procenta úředníků (Láryšovců) z magistrátu a to je nepříjemné, neboť nastal ÚSVIT ZLATÝCH ČASŮ, kdy ZLATÁ MLÁDEŽ (hrající si na důležité úředníky) už ztrácí svoji "nadlidskost" a doba, kdy zfetovaní působili bouračky aby to po nich poté někdo uklidil, se už, doufejme, nikdy nevrátí..) Tedy pokud je nějaká spravedlnost, kterou nás v roce 1989 tahaly za nohu páni Havel, Klaus a spol.. Možná už je načase vynést na světlo materiály o "TĚCH" kterých se to týká, aby byly také potrestáni za drancování naší vlasti.. Výmluv už bylo dost za těch dvacet let.. Nebo se budou vymlouvat jako ti Jakešové a Husáci ještě dalších dvacet let..? Výmluvy na nevědomost jsou nepřípustné a přesto je národ toleruje a NESCHOPY necháme v klidu na jejich postech.. Pak se ale budem divit, že naše děti budou platit jejich dluhy a tunely.. NÁRODE, PROBER SE.. Vlastenec

Zobrazit celou diskusi