Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policisté potvrdili: Zastupitel Láryš fetoval!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Eva Hofrichterová, Šimon Hradní - 
7. ledna 2010
14:22

I námi volení politici rádi hazardují se zdravím a životem nejen svým, ale i těch druhých. Šéfa dopravní komise Prahy 1 Jiřího Láryše (ODS) loni policie chytila, jak zběsile řídil pod vlivem drog.

Láryš se bránil, že si nic nevzal, a tvrdí, že jde o policejní manipulaci. Policejní hlídka podle něj záměrně zmanipulovala výsledek orientační zkoušky na drogy. To ale policisty rozčílilo! A popsali nám, jak to všechno bylo!

„Jakékoliv pochybení z naší strany odmítáme,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Eva Miklíková. Co se tedy 26. září 2009 stalo? V pražských Vysočanech si policejní hlídka všimla auta, které naprosto nesmyslně střídalo jízdní pruhy a navíc značně překročilo povolenou rychlost.

Když hlídka auto zastavila, za volantem seděl právě šéf dopravní komise Láryš. Ten v úterý Blesku přiznal, že měl v autě i manželku a dítě! Policisté proto neváhali a dali Láryšovi dýchnout. „Podezření na požití alkoholu dechová zkouška nepotvrdila,“ uvedla Miklíková s tím, že policisté Láryše otestovali i na drogy kvůli jeho podivnému chování a vyjadřování.

Protože byl výsledek testu pozitivní, odvezla ho hlídka na toxikologickou zkoušku. U doktora už provinilci asi došlo, že jde do tuhého, a tak si nenechal vzít krev. „Poskytl však vzorek moče, ve kterém lékař našel drogy,“ doplnila policejní mluvčí.

A co na to Jiří Láryš? Ten v naději, že tenhle skandál na veřejnost neprosákne, byl ještě v úterý k redaktorům Blesku vstřícný. Po včerejším článku však svůj přístup změnil. „Už se s vámi nebudu bavit,“ odsekl včera a položil telefon.

petrzkopecku ( 7. ledna 2010 14:13 )

možná, že o tom bude rozhodovat jeho podřízený, tak kolik asi dostane

agent ( 7. ledna 2010 13:31 )

doufám, že tohle ho-va-do přijde o řidičák

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa