Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf dopravní komise: Řídil pod vlivem drog?!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, Eva Hofrichterová - 
6. ledna 2010
11:00

Muž, který rozhoduje o dopravě v Praze 1, má sám problém se zákonem kvůli řízení! Předsedu dopravní komise Prahy 1 Jiřího Láryše (ODS) koncem září loňského roku chytila policie a tvrdí, že jel pod vlivem drog.

Přišel kvůli tomu o řidičák, je za to popotahován u soudu. On vše popírá a na radnici Prahy 1 stále rozhoduje o dopravě!

Když loni 26. září zastavila policejní hlídka v pražských Vysočanech auto s Láryšem za volantem, podle testu měl v krvi amfetamin, tedy návykovou látku, jejíž deriváty jsou obsaženy například v pervitinu.

„Ve zkráceném trestním řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu řízení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až jeden rok zákazu řízení,“ řekla Blesku policejní mluvčí Eva Miklíková.

Obvodní soud v Praze 2 se případem začal zabývat už v říjnu loňského roku a tehdy Láryše i odsoudil. Ten však proti rozhodnutí podal odpor. Včera soud jeho prohřešek postoupil do přestupkového řízení. Je tedy možné, že vyvázne úplně bez trestu!

„Všechno popírám a budu to popírat,“ řekl Blesku Láryš a snaží se vše svalit na policii. Ta podle jeho slov test na drogy zmanipulovala. Láryš tvrdí, že se ho snaží policie a média záměrně poškodit, a hrozí žalobou.

torro ( 6. ledna 2010 11:16 )

jeden vetsi par....ch..ant nez druhy na ne neni bic tak jako na podanne

valdis ( 6. ledna 2010 11:08 )

Typická dobrácka tvář ruskýho bohatýra - mohl by se jmenovat napr. Ivan !!

jihanca ( 6. ledna 2010 11:06 )

Takových už v pražské ODS, ale nikdy se nic nevyřešilo. Langmajer, Jančík, ... Odnesl to snad některý z nich? Leda tak podmínkou, ale aby se vzdali svých teplých místeček, to ne... Hanba ODS!

petrzkopecku ( 6. ledna 2010 10:28 )

Určitě to bylo na udání od někoho, kdo ví že fetuje. Jenže takový vyvázne vždy bez trestu.

agent ( 6. ledna 2010 10:24 )

V Thajsku by nebylo potřeba dalších vzorků.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa