Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Zastupitel Láryš: Dluží milion za nájem!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Šimon Hradní, Eva Hofrichterová - 
22. ledna 2010
10:29

Dlužíte milion za nájem? Nevadí… Tedy pokud jste třeba zastupitelem Prahy 1. Tak jako Jiří Láryš, politik, který se před nedávnem proslavil obviněním z jízdy pod vlivem drog.

Blesk zjistil, že to rozhodně není jediný Láryšův problém. Za obecní byt na Novém Městě už od roku 2006 neplatí za služby či nájem. Dluh pořád roste, ale byt mu nesebrali!

Podle dobře informovaného zdroje z úřadu Prahy 1 dlužil Láryš (ODS) ke konci loňského listopadu za služby a nájem bytu o rozloze 191 m2 na Novém Městě 990 tisíc korun!

A protože bydlení na Masarykově nábřeží není jedno z nejlevnějších, měsíčně by měl Láryš, který byl nedávno obviněn z řízení auta pod vlivem drog, platit 45 tisíc korun! Od listopadu se ale s jeho platební morálkou nic moc nestalo a nyní jeho dluh už překročil sedmicifernou sumu. Blesku to potvrdil zdroj blízký odboru technické správy majetku Prahy 1 s tím, že od Láryše peníze za bydlení stále nedostali.

478438:gallery:true:true

Přesto má Láryš stále od bytu klíče. Městská část asi o svůj majetek nemá zájem… Nebo je v tom něco jiného? I přesto, že Blesk má k dispozici jasné důkazy o Láryšově dluhu, městská část zapírá. „Vznesl jsem dotaz na odbor technické správy majetku a bylo mi řečeno, že tam žádný dluh nemá,“ uvedl včera mluvčí Prahy 1 Alexandr Koráb.

A i samotný dlužník vše popírá. „Nikdy jsem dluh neměl, nemám a mít nebudu. A už se vám k ničemu nebudu vyjadřovat,“ odsekl Láryš. Jenže Blesk viděl důkaz, že milionový dluh existuje! Navíc se Blesku podařilo zjistit, že na Novém Městě se Láryš prakticky nezdržuje! „Sice tam má hlášené trvalé bydliště, ale to jen kvůli chystané privatizaci,“ komentoval to zdroj Blesku.

Byt na Masarykově nábřeží patří totiž Praze 1 a je jedním z těch, které byly určeny k privatizaci. Láryš i s jeho ženou a ročním dítětem však bydlí ve vlastním bytě nedaleko Václavského náměstí. A tam měsíčně platí jen asi 2600 korun!

georg-stuttgart ( 4. března 2010 06:59 )

tvrde drogy, jako je kokain,lsd,pervitin, uzivaji bohati lide, a take politici a ceska elita, viz.francozky prezident Sarkozy, a jeho kamosi, Topolanek a spol, radovi opcan se nikdy nedostane do takove blizkosti techto lidi,aby vydel jak si uzivaji prepychoveho zivota tito politici a statni zamnestnanci, alkohol a tvrde drogy tento lidem gumuji mozky, je to poznat na jejich jednani v parlamentu, jak jso unaveni a usinaji, a spi, proto ze pres vecer si uzivaji zivota, drog. a alkoholu, ajeste jsou za to placeni, ale ty radovej opcane s tim nic neudelas,

georg-stuttgart ( 4. března 2010 06:48 )

tito lide, co vstopily do politiky po listopadu 1989, slouzily komunizmu, ti vystudovaly, v totalite, oni se vyznaji jak krast podvadet, maji na to tituly,ing,judr,dr,csc,mudr, je to tak, oni vzdy muzou vse, co se jim zamane, maji take imunitu, bez trestnost, tak ze kdo jim zabrani vytunelovat ceskou ekonomiku,jak se to stalo, oni jsou ti kamosi, co ruka ruku myje, oni si zvoli toho koho potrebuji a na jake misto, a na jakou statni funkci, radovi opcan, nemuze nic ovlivnit, viz, volba prezidenta,statni zakazky, ci smlouvy, v deseti a stech milionech, rozkradani veska, a jeho prodej, ceska privatizace, nemuzete nic delat, nemate na to pravomoce statu,vlada a tatni sektor, ti maji moc, ale kdo jsou tito lide, radovi opcan je na tyto mista nevsadil, v cesku je 1,milion statnich zamnestnancu,a motorem tohoto gygantu, je vlada, statni zadluzenost je 1,bilion,a kazdou minutu roste, ale statni zamnestnanec ma porat sve, je to jen detska hra, skatulata batulata hejbejte se z mista na misto, to je ceska politika, tak ze jaka to demokracije, statni zamnestnanec je beztrestny, novodobi komunizmus,

gogo ( 23. ledna 2010 09:59 )

tak bychom to za něj také měli zaplatit, ne ? Ale je to stejně nádherné ta naprostá beztrestnost, drzost, arogance, výsměch... To jsou panečku facky té ubohé utlučené paní jenž zove se "morálka" ... Nebo již je někde pochována ?

jarypadlo ( 22. ledna 2010 20:03 )

Přece jsme v právním státě a ODStranitelnou stranu založil ...vysoce čestný,mravní a zásadový člověk pro sobě podobné.

rescarot ( 22. ledna 2010 14:04 )

Nechápu jak se může ještě najít někdo, kdo by šel volit tyto nenažrané modré straky, které umí jen slibovat a krást všechno co ukrást jde... Modrý pták může všechno, počínaje jejich předsedou až po takovéto zasloužilé zastupitele... Kdy už tento národ konečně pochopí že nás neohrožují komunisti, ale právě tato modrá banda lumpů??

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa