Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dívka (14) zahnala žraloka surfovacím prknem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Richard Jaroněk)
Autor: ČTK, rvs - 
2. února 2010
08:51

Tak tomu se říká odvaha! Surfovacím prknem se ubránila čtrnáctiletá Novozélanďanka žralokovi, který se jí zakousnul do boku u pláže Oreti Jižního ostrova.

Lydia Wardová byla v pondělí se svým bratrem po pás ve vodě, když ji žralok popadl za bok. Připlouvajícího nebezpečí si prý nevšimla - až ve chvíli, kdy ji žralok držel.

"Viděla jsem, jak se bratr zatvářil, otočila jsem se a tam byla ta velká, šedivá věc ve vodě, tak jsem do ní začala bušit prknem," řekla Wardová místní rozhlasové stanici. Jednou prý četla o tom, jak jiná surfařka takhle odrazila žraločí útok.

Sourozencům se povedlo z vody utéct. Žraločí kousnutí protrhlo Lydii neopren a zuby pronikly až do kůže, ale ránu nebylo potřeba sešít.

 


 

Podle ochránců přírody na dívku zaútočil patrně žralok širokonosý, který dorůstá délky až tří metrů a v minulosti už u pláže Oreti plavce napadal. V roce 1999 zaútočil žralok u pláže Oreti na mladou plavkyni, která přežila, ale potřebovala 60 stehů na sešití ran.

matlos ( 8. června 2010 21:22 )

NAPROSTO SOUHLASIM ZE JE TO DIVNE ZE NEBYLO POTREBA SITI

mouse ( 2. února 2010 09:13 )

bej to úzkonosej tak se mu do toho frňáku třeba ani netrefí a byl by masakr

paila ( 2. února 2010 09:11 )

To se mi zdá divné, že by žralok napadl to děvče jen v metrové hloubce, ale pokud ano, tak měla štěstí, protože asi nebyl tak mrštný anebo byl vysílený, protože pokud se žralok zakousne, tak se většinou nejedná jen o škrábnutí, které není potřeba zašít.

Zobrazit celou diskusi