Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Když nemáme moře, surfujeme na Váhu

Autor: nč, hc - 
22. července 2010
06:45

Surfování na řece? Žádný problém! Stačí mít lano, surf a trochu odvahy. Novou adrenalinovou zábavu vymysleli slovenští mladíci z okolí Nového Mesta nad Váhom, kteří na surfech brázdí vlny Váhu.

Video  Nová zábava - surfování na řece Váh  - Adam.sk
Video se připravuje ...

Erik Šupák (27) z Nového Mesta nad Váhom a Jozef Janíček (30) z Považian provozují netradiční sport na řece Váhu takřka každý den po práci. „Když nemáme moře, stačí i Váh.

Vymyslel to jeden můj kamarád. Jeli jsme přes Váh a silný proud nás tahal s sebou. Napadlo ho přivázat lano za strom, na lano připevnit desku a surfovat proti proudu na vlnách,“ říká Erik.

Není potřeba velkých zkušeností

Surf si koupil v obchodě. Jozef si ho dokonce vyrobil sám. „Rozdíl mezi deskami je značný. Na ručně vyrobené desce, která je širší, může surfovat i míň zkušený člověk.

Na klasickém surfu je už třeba mít i nějaké zkušenosti s táhnutím lana, aby se člověk udržel na hladině, protože je to fyzicky namáhavý sport,“ vysvětluje Erik. Ten také tvrdí, že jde o velmi sexy sport. „Dají se na to balit i holky, jen je třeba je přesvědčit, aby víc chodily k Váhu,“ směje se.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi