Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Špidlu přesadí z Bruselu do Senátu?

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: INT, gam - 
25. ledna 2010
14:00

Dosluhující eurokomisař Vladimír Špidla (plat 550 tisíc měsíčně) si brousí zuby na nový job! Z teplého bruselského křesla eurokomisařství chce přesedit do poněkud tvrdší lavice v českém Senátu. Se senátorskám platem "pouhých" 61 400 korun měsíčně to bude velký sešup, ale kdo z nás to má?

Špidlu na senátora navrhuje šéf ČSSD Jíří Paroubek. "V případě úspěchu by byl významnou posilou senátního klubu ČSSD," řekl Paroubek. Vedení strany podle něj netlačí na region, ve kterém o kandidatuře Špidly uvažují.

"Jestli uspěje v primárních volbách, budu velmi rád. Je to mimořádně zkušený člověk, využijeme ho určitě už v kampani před volbami do Poslanecké sněmovny," uvedl pro server iDNES.cz šéf ČSSD.

Pravděpodobným místem Špidlovy kandidatury by měl být volební obvod Český Krumlov, Špidla je totiž původem Jihočech.

Vladimír Špidla byl až do letošních eurovoleb zástupcem České republiky v Evropské komisi, kde měl na starost sociální věci a zaměstnanost. Letos ho v eurokomisi vystřídal Štefan Füle, na kterém se shodla ČSSD s občanskými demokraty, poté, co ODS Špidlu vetovala.

Senátní volby jsou letos důležité i proto, že zástupci stran, kteří budou na podzim zvoleni do horní komory parlamentu, budou v roce 2013 rozhodovat o tom, kdo bude po Václavu Klausovi příštím prezidentem. Pokud tedy nebude dříve zavedena přímá volba prezidenta. Tato varianta ale zatím není příliš pravděpodobná.

hihihi ( 26. ledna 2010 16:55 )

pan Špejbl je náhodou hlava.Kdyby nenasr*al ty dluhy,když byl ve vládě s dalšíma kámošema,tak by sme si teď s těma přebytečnejma prachama vytírali z nudy akorát pr*del.

zirafa ( 26. ledna 2010 09:51 )

já pana Špidlu lituju, dostat trafiku jen za 65 litrů měsíčně není žádný terno! Ale doufám, že mu k tomu přidají ještě nějakou dozorčí radu, aby byl alespoň trochu zabezpečený a nemusel živořit po tom, co si zvykl na určitý evropský standart..

vrba ( 25. ledna 2010 20:02 )

člověk by řekl: Špidla to je takový nekňuba, který neumí do pěti počítat. A on se zatím dokáže postarat, aby aspoň kapalo, když už neprší.

gogo ( 25. ledna 2010 17:04 )

jak pohádkové bytosti.. Jen mu hlavu setneš, hned mu naroste nová .... Jen mi mezi nimi schází čaroděj Dobroděj ....

zobacek ( 25. ledna 2010 16:47 )

jen, aby s 61 400 neumřel hlady. Za to co udělal pro nás by měl dostat 61.40 kč

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa