Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Europarlament: Přesuny poslanců za 5 miliard ročně!

Asistentka poslance Ouzkého Lucie Králíčková připravuje stěhování kanceláře
Asistentka poslance Ouzkého Lucie Králíčková připravuje stěhování kanceláře  (Autor: David Malík)
Autor: hof - 
27. dubna 2010
04:27

Zhýralost, nebo šílenství? Přestože je Štrasburk od Bruselu vzdálen skoro 500 kilometrů, europoslanci a většina z 25 tisíc euroúředníků se sem na týdenní jednání přesunují každý měsíc. Tahle legrace vyjde daňové poplatníky v EU na více než 200 milionů eur ročně (asi 5 miliard korun).

Kromě přesunu zaměstnanců europarlamentu se do Štrasburku každý měsíc musí odvézt a přivézt hromada dokumentů.

„Každý poslanec má svou plastovou krabici, do které mu asistentky připraví vše na stěhování kanceláře. Věci pak do Štrasburku odvážejí kamiony,“ vysvětlila Blesku jedna z asistentek Lucie Králíčková.

Kancelář se stěhuje včetně propisek

Podle ní se kancelář musí stěhovat kompletně, včetně například propisovaček. „Ve štrasburské kanceláři nemůžeme nechat vůbec nic,“ doplňuje Králíčková.

Po týdenním jednání se celý kolos stěhuje zpět do Bruselu. „To stěhování stojí opravdu velké peníze, sám jsem jeho odpůrcem. Ale Francouzi a Němci nikdy nepřipustí, aby se ve Štrasburku přestalo jednat,“ myslí si europoslanec Miroslav Ouzký (ODS).

sakra ( 27. dubna 2010 10:06 )

Europarlament chce kontrolovat a povolovat předložení návrhů státních rozpočtů do parlamentů jednotlivých států a sám rozhazuje peníze kam se člověk podívá. Jděte do háje vyžírkové.

janeksulc ( 27. dubna 2010 06:41 )

Zhýralost i šílenství !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa