Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Matka (+37) zemřela po porodu synů!

Matka Radky Janečkové Kupová zamítnutím Marie se k odškodnémuk
Matka Radky Janečkové Kupová zamítnutím Marie se k odškodnémuk  (Autor: Blesk a reprofoto - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová - 
27. dubna 2009
06:13

Vztek a bezmoc cloumá pozůstalými Radky Janečkové (†37). Žena zemřela den po porodu dvojčat v chomutovské nemocnici v květnu 2006. Zůstalo po ní pět synů.

Nemocnice pozůstalým přislíbila mimosoudní odškodné 1 milion korun. Rodina uvěřila. Jenže chomutovská nemocnice změnila majitele. Teď se ukázalo, že nedostanou nic. Blesk proto bude za rodinu bojovat!

Tři mladší syny Ondru a Aleše (3) a Bedřicha (10) vychovává otec. Dva starší kluky Martina (19) a Jakuba (17) matka zemřelé Marie Kupová (61). „Peníze jsme chtěli pro děti. Zvlášť starší to těžce nesou, jsou to oboustranní sirotci,“ posteskla si žena a nechápe zamítavé stanovisko k odškodnému, které přišlo před pár dny.

Radka Janečková (†37) zemřela po porodu Radka Janečková (†37) zemřela po porodu | Blesk a reprofoto - Helena Lacinová

Radka Janečková (†37) zemřela po porodu

Těžko si vysvětluje i rozporuplné závěry vyšetřování a komise při ministerstvu zdravotnictví. Policie neshledala trestný čin v tom, že Janečková zemřela na embolii plodovou vodou, byť její příznaky byly zdravotníky považovány za krvácení.

Ministerská komise sděluje, že v poporodním období zdravotníci pozdě reagovali na známky počínajícího šokového stavu a operační revize břicha byla indikována pozdě. Ale to nemocnici nestačilo.

„Dvě skupiny odborníků neshledaly příčinnou souvislost mezi úmrtím pacientky a léčebným procesem. Čekali jsme na výsledky a jednáme racionálně, i když je nám velice líto, co se stalo. Odškodné nevyplatíme,“ řekl Jiří Vondra, mluvčí Krajské zdravotní, a. s.

agent ( 27. dubna 2009 19:47 )

a personál nemocnic se většinou chová k pacientům jak k dobytku, prostě jenom kus, 3 ks na pokoji a pořád otravujou. Kdyby se pacientům skutečně věnovali bylo by všechno jinak. Měli by absolvovat kursy psychogogie a sociální základy.

hvezdnenebe ( 27. dubna 2009 11:12 )

Je mi pozůstalých opracvdu velmi líto. ale rozhodující oopravdu není, jestli žena po porodu zemřela, ale to, jestli zemřela vinou zanedbání. 37 let je zejména vzhledem k porodu dvojčat bez debat rizikový věk na mateřství a s tím, že porod může proběhnout i s takto fatálními komplikacemi, se musí počítat. Jestliže ale personál opravdu něco přehlédl, potom jsem i za daleko vyšší odstupné.

drobek ( 27. dubna 2009 10:44 )

tatu ( 27. dubna 2009 09:02 )

Když mají na léčbu popálenýchcikánů,kteří nikdy neplatili pojištění a neplatí ani nemocnici,tak vzkazuji totéž."Běžte do nich,ať platí....!"

mejsehezky ( 27. dubna 2009 06:35 )

V tomto případě jen vzkazuji "Běžte do nich, jen ať platí!"

Zobrazit celou diskusi