Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Michaela: Nesmím synovi otřít ani slzu!

Michaela a její syn
Michaela a její syn  (Autor: Reprofoto - metro.co.uk)
Autor: INT, vk - 
23. dubna 2009
05:00

„Jsou to neskutečná muka, kůže mě pálí, je to, jako by hořela, je to nesnesitelná bolest,“ popisuje své problémy Dutton. „Jsem jako vězeň ve svém vlastním těle,“ říká. Její nemoc se jmenuje akvagenní kopřivka.

Pro Britku to znamená, že pokaždé, když přijde do kontaktu s vodou, se jí na kůži objeví červené puchýřky. První příznaky nemoci zaznamenala po porodu syna Mitchella. Alergie na vodu přitom postihuje jednoho člověka ze 230 milionů.

„Kvůli nemoci jsem ztratila mnoho přátel. Měli strach, že by to ode mě mohli chytnout,“ vypráví Dutton. Kdyby se napila čaje či kávy, její krk by otekl a udusila by se. Jediná tekutina, kterou může pozřít, je dietní kola, jelikož je vyráběna ze sodovky, která je sycena kysličníkem uhličitým.

Když prší, má strach vyjít z domu. Problémy má i s umýváním. Jednou týdně si »dopřeje« na deset vteřin sprchu...

likvidator ( 23. dubna 2009 22:15 )

myje vlasy....při použití WC, ne požití WC

likvidator ( 23. dubna 2009 22:14 )

a čistí zuby? vždyt to je taky voda, ne? a co mytí rukou po použití WC?? nebo její moč při požití WC? to si nemůže utřít ani pr*el, ne?? nějak se mi ten článek nezdá... třeba akvagenní alergii skutečně má, ale žít s touto nemocí se mi zdá téměř nemožné...to už by tu paní dávno nebyla...

djaba ( 23. dubna 2009 12:21 )

No nevím,že by mohla být zrovna dietní kola z nějaké sodovky nealergická.Také přeci obsahuje vodu.A vůbec se mi to nezdá,voda je ve slinách,hlenech ap.,takže by ta žena musela být neustále v nemocnici.

Zobrazit celou diskusi