Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Byla dva dny mrtvá a porodila

Autor: INT - 
13. ledna 2009
20:20

Mahmoud Soliman v noci z pondělí na úterý plakal. Smutkem i štěstím. Vzdával hold své ženě – a zázračnému dítěti, které mu dala, přestože již oficiálně nebyla naživu. Stal se tátou ve vteřině, kdy ztratil milovanou ženu Jayne.

Britská profesionální krasobruslařka Jayne Soliman (41) přivedla na svět dceru dva dny po své smrti. Dítě se narodilo v 25 týdnu císařským řezem. Matku museli lékaři kvuli životu maličké holčičky udržovat dva dny uměle při životě. Mozek matky byl oficiálně mrtvý, do těla ale stále proudila výživa a také srdce uměle bilo, to vše kvůli životu, který se dral na světlo.

Jayne dostala velké dávky steroidů, aby se dítěti lépe fungovaly plíce a holčička se narodila zdravá. Aya Jayne, která váží jen necelý kilogram, byla umístěna na jednotku intenzivní péče poté, co se Mahmoud odešel rozloučit se svou ženou Jayne. Poté musel dát lékařům svolení, aby mohli vypnout podpůrné přístroje.

"Aya znamená arabsky zázrak. To je jméno, které Jayne přijala, když se stala muslimkou a naše dcera je také zázrak, a proto jsem pojmenoval naši dcerku po její matce."

Mahmoud mohl Ayu poprvé obejmout v neděli v noci v Royal Berkshire Hospital v Readingu.



„Až se Aya probudí, řeknu jí, jak skvělou maminku měla, a jak moc by ji milovala,“ řekl dojatý Mahmoud.

Jayne závodila na mnoha mezinárodních soutěžích pod svým rodným jménem Campbellová, ještě dříve, než se stala profesionální krasobruslařkou. V roce 1989 se stala mistryní Velké Británie a dosáhla na sedmé místo světového žebříčku.

Později strávila nějaký čas v Dubaji, kde trénovala mladé krasobruslaře. Tam také potkala IT pracovníka Mahmouda. Před dvěma lety se novomanželé Solimanovi vrátili do Anglie. Usadili se ve městě Bracknell v Berksu, kde Jayne začala pracovat v Bracknell Ice Skating Club.

„Pro mne to byla láska na první pohled. Jayne se stala muslimkou – což bylo její rozhodnutí – a rozhodli jsme se, že hned založíme rodinu.“

keki ( 13. ledna 2009 17:17 )

V nememeckem Bildu pisou, ze ve 25. tydnu tehotenstvi zacala krvacet do mozku :o(

miracle ( 13. ledna 2009 15:22 )

To si děláš legraci, né? V dnešní době je to věk ne jedné rodičky.Nic ovšem nemění fakt, že nevíme, co přičinilo její smrt.

Zobrazit celou diskusi