Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Oliver (†17) zemřel při stavbě májky! Padající kmen mu rozdrtil lebku

Autor: ital - 
2. května 2019
15:52

Prastará tradice nočního stavění májek se stala osudnou nebohému Oliverovi (†17), který se prvního května se svými kamarády tohoto zvyku chopil. Při vztyčování mohutného kmene se jim strom vysmekl z jámy a začal padat. Přestože se ostatním mladíkům podařilo utéci, Oliver již takové štěstí neměl. Padající kláda jej zasáhla přímo do hlavy a ani přivolaní záchranáři mu již nedokázali pomoci. Okolnostmi případu se zabývá policie.

Prvomájové tradice, kdy se přes noc chystá překvapení pro svobodné dívky, se chopila skupina chlapců z obce Brezovica na Slovensku. „Chlapci se vydali v úterý večer stavět májky. Ani nevím, kolik jich měli v plánu,“ prohlásila Oliverova matka Soňa.

Podle informací Pluska.sk jich chtěli postavit asi 15. Při desáté se stalo neštěstí. Možná kvůli mělké jámě kmen v zemi nevydržel a při zdvihání se začal řítit k zemi. „Všechno bylo mokré a vysmeklo se jim to. Dva chlapci stihli uskočit, on už ne,“ řekla zdrcená matka pro TV JOJ.

Mladíkovi spadl strom na hlavu. Podle deníku Noviny.sk ho kamarádi oživovali asi 10 minut až do příjezdu sanitky s pomocí dispečera a záchranáři ještě hodinu potom. „Paní doktorka ale povídala, že je to devastační a že už s tím nemohou nic udělat,“ popsala zoufalá Soňa.

„Říkal jsem vnukovi, ať nechodí, že je mokrá zem a spousta bláta. I tak šel, protože se nechtěl zahanbit, že kamarádi půjdou a on zůstane doma,“ vyjádřila se studentova babička Ľudmila (65).

S chlapci byli i dospělí a také Veronika, dcera jednoho z nich, pro kterou se měla májka postavit. Veronika se po nehodě psychicky zhroutila. „V tu chvíli byla u nich. Když se stalo neštěstí, poslal jsem dceru pryč. Je to pro nás obrovská tragédie,“ svěřil se dívčin otec Daniel (48).

Nepostavenou májku Oliverovi rodiče rozřezali. Nikoho však neobviňují. „Nenašli viníka, závěr asi bude takový, že to byla nešťastná náhoda,“ sdělila zdrcená matka. „V souvislosti s touto tragickou událostí probíhá vyšetřování ve věci usmrcení,“ doplnil mluvčí Krajského ředitelství policejního sboru v Žilině Radko Moravčík.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání