Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jedné hladil stehno, jiné líbal vlasy. Obamův muž se kaje za „nevhodné chování“

Autor: ČTK - 
4. dubna 2019
12:54

Bývalý demokratický viceprezident Joe Biden, kterého několik žen obvinilo z nevhodného chování, chce od nynějška více respektovat osobní prostor lidí. Prohlásil to ve videovzkazu, který zveřejnil na svém twitteru.

„Sociální normy se mění, chápu to a rozumím tomu, co ony ženy říkají,“ řekl Biden v reakci na obvinění čtyř žen, které tvrdí, že nevyžádané doteky či polibky od bývalého viceprezidenta jim byly nepříjemné. „Politika pro mě vždy znamenala spojení, ale v budoucnu budu více dbát na respektování osobního prostoru,“ dodal.

Ruka na stehnu a dlouhá objetí

Jako první minulý týden o nevhodných dotycích a polibku do vlasů promluvila demokratická politička Lucy Floresová a následně Bidenova někdejší asistentka Amy Lapposová uvedla, že jí před deseti lety sáhl na obličej a otřel se svým nosem o její nos. Poté se výčet kritiky rozšířil o Caitlyn Carusoovou a D. J. Hillovou. Carusoová uvedla, že jí Biden položil ruku na stehno a také ji příliš dlouho objímal. Hillová zase vypověděla o tom, jak Bidenova ruka z jejích ramen klesala po zádech.

Biden se již v nedělním prohlášení, kterým reagoval na tvrzení Floresové, ohradil proti tomu, že by jeho důvěrné chování bylo záměrem. Dodal tehdy, že si tvrzení Floresové s respektem vyslechl.

V souvislosti s Bidenovým chováním americká média připomněla někdejšího demokratického prezidenta Lyndona B. Johsona, který je mnohdy označován jako neomalenec. „Své tělo používal jako přímý nástroj k vpádům do osobních prostorů jiných politiků,“ napsal list The Washington Post.

vaclav ( 4. dubna 2019 13:34 )

Zas a opět se člověk přesvědčuje,že za Atlantikem nejsou normální.Jen jsem zvědav kdy tahle "moda" dojde sem.

Taurus70 ( 4. dubna 2019 13:00 )

Kdyz ne uchyl tak Zid,ono to vyjde v dusledku nastejno😂😂😂

Zobrazit celou diskusi