Loni spláchl návštěvníky gurmánského festivalu, který se konal u Karlova mostu, déšť, letos ale počasí vyšlo. Kuchaři se tentokrát přemístili do hradních zahrad a návštěvníci tak měli při jídle Prahu jako na dlani.

A k tomu vychutnávali dobroty od šéfkuchařů třicítky nejlepších českých restaurací. Kdo si ale nekoupil lístky v předprodeji, musel čekat ve frontách. „Už jsme tady tři a půl hodiny a pořád jsme se ještě nedostali dovnitř,“ rozčiloval se Martin Dvořák z Uherského Hradiště.

Organizátoři se brání tím, že nechtěli, aby v zahradách nebylo k hnutí. „Museli jsme kvůli kapacitě občas zahrady uzavřít a počkat, až někteří odejdou,“ vysvětlila mluvčí festivalu Dominika Vrkotová. I přesto si však lidé museli u stánku na delikatesy vystát frontu. „Hold všichni mají chuť, tak si počkáme,“ komentoval to návštěvník Luděk Hájek z Prahy.

 

Fotogalerie
8 fotografií