Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Olena trpí v nemocnici, po krásné Táně (22) se slehla zem: Oběti vylíčily krutý útok na Kremenčuk

  • Autor: rix - 
    6. 7. 2022
    15:22

    Ruské invazní síly podnikly 27. června nechutný útok na obchodní dům v Kremenčuku. Počet obětí mezitím neustále stoupá. V současné době jich je dvacet. Dalších šest desítek lidí je zraněných. Mezi nimi je i Olena Bezusová, manželé Ludmila s Mykolou nebo sympatický Ukrajinec Alexander. Mladičká kráska Táňa se mezitím stále pohřešuje. Její maminka ji hledala dokonce v márnici. Naděje ale umírá poslední. 

  • 1.Olena v obchodním centru pracovala

    Když šla Olena jako každý den do práce v moderním obchodním centru Armstor, netušila, že prožije šílenou noční můru. Rusové na budovu zaútočili bez varování a zvlášť krutým způsobem. Ukrajinka sice může mluvit o obrovském štěstí, protože útok přežila, ale odnesla si z něho vážná zranění. Lidé na sociálních sítích jsou v šoku. „Buď silná, Oleno,“ přejí jí ze všech sil. „Neumím si představit její bolest,“ dodal další s tím, že rád, že přežila. 

    Olena v obchodním domě pracovala. Olena v obchodním domě pracovala. | Twitter: Oksana Ostapchuk

  • 2.Mykola s Ludmilou byli zrovna na nákupech

    Dalšími raněnými jsou manželé Mykola a Ludmila. V obchodním centru byli za nákupy. Doma jim chyběl mixér a tak se ho jako každý pár vydali sehnat do obchodu. Nyní jsou v nemocnici s mnohočetnými poraněnými, protože ruská střela zasáhla i je. Mykolovi se po útoku podařilo zůstat při vědomí a svou milovanou ženu vyprostil z trosek. Oba dva mluví o obrovském štěstí. O dramatickém osudu informoval na twitteru politik Anton Gerasčenko.

    Válka na Ukrajině: Pozůstatky odstřelování obchodního centra v Kremenčuku (28.6.2022) Válka na Ukrajině: Pozůstatky odstřelování obchodního centra v Kremenčuku (28.6.2022) | Reuters

  • 3.Julie (22) prchla do Kremenčuku za bezpečím

    Dvaadvacetiletá Julie žila poblíž Ruska v okupovaném Luhaňsku. Došla jí ale trpělivost a rozhodla se, že se z Donbasu ukryje do mnohem bezpečnějšího Kremenčuku. Práci si našla v osudném obchodním domě. I ji zasáhli rusové svým nelítostným útokem. Ačkoli přežila, ze svých zranění se bude dlouho léčit. O jejím příběhu informoval na twitteru ukrajinský poradce ministra vnitra Anton Gerasčenko.

    Válka na Ukrajině: Snímky z výbuchu obchodního centra v Kremenčuku Válka na Ukrajině: Snímky z výbuchu obchodního centra v Kremenčuku | Reuters

  • 4.Maksym (26) pracoval v obchodě s elektronikou

    Šestadvacetiletý Ukrajinec prodával lidem klimatizaci ve specializovaném obchodě. Jak sám uvedl pro BBC, v jeho prodejně bylo v době raketového útoku přes sto lidí. Nebezpečí si do té doby nepřipouštěl. „Mysleli jsme si, že jsme daleko od hranic,“ vysvětlil. Po útoku skončil s těžkým otřesem mozku v nemocnici. Tam ho v léčbě podporuje jeho žena, se kterou zrovna oslavil výročí. Maksym ruskou agresi nechápe. „Nikoho jsme nenapadli, chceme jen v klidu žít,“ zoufal si. 

    Maksym (26) si nebezpečí nepřipouštěl. Maksym (26) si nebezpečí nepřipouštěl. | BBC

  • 5.Táňa (22) se stále pohřešuje

    Naprosto zdrcená maminka Ludmila postrádá po útoku na nákupní centrum svou dceru Táňu. Jak informoval server ITV, mladá žena se přitom měla koncem letošního roku vdávat. Místo toho ale je dost možné, že bude její rodina namísto svatby řešit její pohřeb. Osud Ukrajinky je stále neznámý. Ludmila hledala svou milovanou dokonce i v márnici. Pro Rusy nemá pochopení. „Řekněte celému světu, že jsou to zlí, prolhaní pitomci. Zabíjejí naše děti a naše lidi,“ nebrala si servítky.

    Ludmila stále hledá svou pohřešovanou dceru (22) Ludmila stále hledá svou pohřešovanou dceru (22) | Reprofoto: ITV News

  • 6.Alexandr se za záchranou plazil

    Jak uvedl deník Bild, v obchodním centru byl i prodavač Alexandr. „Slyšeli jsme poplach, tak jsme s kamarádem radši vylezli ven, načež jsem si začal kontrolovat věci na mobilu,“ popsal s tím, že poté už si pamatuje pouze černý kouř. Na dům poblíž dopadla ruská raketa. „Hodilo mě to pod auto, pak už jsem se jen plazil,“ popsal dramatické chvíle. „Když už jsem byl mimo kouř, ohlédl jsem se a viděl obrovský plamen,“ dodal z nemocničního lůžka. 

    Útok Rusů na obchodní dům v Kremenčuku (27.6.2022) Útok Rusů na obchodní dům v Kremenčuku (27.6.2022) | Reuters

  • 7.Galerie

     

     

     

Video se připravuje ...
Další videa