Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Štědrá odměna pro šéfa ČT Dvořáka. Dostane maximální bonus 2,4 milionu korun

Autor: ČTK - 
22. června 2022
15:02

Generální ředitel České televize Petr Dvořák dostane za loňský rok bonus ve výši 100 procent roční mzdy, tedy přibližně 2,4 milionu korun. Vyplývá to z dnešního jednání rady ČT, která neschválila návrh na přiznání bonusu sníženého na 92,5 procenta. Pokud rada snížení neschválí, náleží řediteli 100 procent, uvedl místopředseda rady Jiří Šlégr.

Za předchozí rok Dvořák dostal bonus ve výši 66 procent roční mzdy, tedy zhruba 1,6 milionu korun. Důvodem snížení byly mimo jiné problémy v komunikaci mezi Dvořákem a radou. Letos se ale ukázalo, že o snížení bonusu rada loni hlasovala v rozporu se zákonem, protože pro snížení bonusu bylo pět radních z 11. Konstatoval to volební výbor Sněmovny, který radu vyzval k nápravě. Ta uvedla, že by o zákonnosti usnesení měl rozhodnout soud.

Rada letos o bonusu rozhodovala podle nových kritérií. Ze 70 procent je tvoří výkonová složka, tedy například výše prostředků na účtech ČT nebo hospodaření, zbývajících 30 procent je osobní hodnocení Dvořáka radními. Zatímco za výkony radní odhlasovali Dvořákovi plnění na 100 procent, z osobního hodnocení, které dodalo šest z deseti radních anonymně, mu vyšla známka 2,75 na škále od jedné do pěti.

Rada dnes také schválila účetní závěrku ČT za loňský rok a výroční zprávu o hospodaření. Tu předkládá do konce srpna Poslanecké sněmovně.

Video  Šéf programu ČT Milan Fridrich: Sázka na Devadesátky! A co dalšího televize chystá?  - Petr Macek, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

ladis163 ( 22. června 2022 16:44 )

No tak honem ještě to zdražení poplatků, ať mu vyděláme na ještě větší balík v příštím roce. Co dodat, než - "a du blejt velebnosti".

karmazdarma ( 22. června 2022 16:23 )

Tak Česká televize pláče, že má málo peněz a tady se rozdávají bonusové milióny a že chtějí zvýšení koncesionářského poplatku, jedním slovem N.A.K.A.K.A.T. Nezávislá TV stejně nejste ,reklamy tam už taky máte, tak se udělejte Komerční. Stejně se říká, "víš kde začíná pravda,tam kde končí signál České televize".

al.bunda ( 22. června 2022 16:16 )

K tomu opravdu není co dodat. V každé normální společnosti by za jeho hospodaření letěl jak špinavý hadr🤷🤷

Zobrazit celou diskusi