Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pátrání po muži s kalašnikovem: V Paříži uzavřeli nákupní centrum, ozbrojence nenašli

Aktualizováno -
30. června 2020
12:46
Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
30. června 2020
11:45

Francouzská policie uzavřela nákupní centrum Westfield Les 4 Temps v pařížské obchodní čtvrti La Défense. Podle médií dostala zprávy o pohybu ozbrojeného muže. Okolí bylo uzavřené a na místě zasahovalo několik policejních jednotek, které po muži pátraly. Policisté zvažovali evakuaci lidí z nákupního centra, nakonec se rozhodli středisko uzavřít a lidi po kontrole vyvedli ven. Místní rezidenty vyzvali, aby v rámci vlastního bezpečí nevycházeli z domů, uvedl deník L’Indépendant. Po několika hodinách policisté ukončili zásah. Informace o ozbrojeném muži se podle agentury Reuters nepotvrdily.

Ve frekventované obchodní čtvrti byla po obdržení zprávy o ozbrojenci přerušena doprava a policie uzavřela nedaleké nádraží, které bylo evakuováno. Na svém twitteru následně policisté vyzvali lidi, aby se oblasti vyhnuli.

„Probíhá zásah v obchodním centru 4 Temps, které právě evakuujeme,“ uvedla na twitteru pařížská policejní prefektura, evakuace centra se ale nakonec nekonala. Podle listu Le Figaro dostala policie zprávu, že v nákupním centru je muž s kalašnikovem.

Byl to omyl

Podle BFMTV dostala policie hlášení o ozbrojeném muži v 09:30, v poledne ale policisté operaci ukončili. „Nyní jsme žádného podezřelého jedince na místě neodhalili,“ informovala prefektura.

Podle BFMTV policisté s ohlašovatelem prošli záznamy z bezpečnostních kamer. Přitom se potvrdilo, že se zřejmě jednalo o omyl. Muž, kterého dotyčný považoval za ozbrojence, měl pouze velký černý batoh.

Nákupní centrum Westfield Les 4 Temps leží poblíž železniční stanice La Défense – Grande Arche. Podle francouzských médií i ji policisté uzavřeli a vlaky na nádraží nezastavovaly.

Ing.Makoň Jiří ( 30. června 2020 15:13 )

Splést si batoh s útočnou puškou / kalašnikov u žabožroutů se moc nevede/ může jen vyděšený amík, který se i na záchodě nejdříve dívá do díry, zda tam není terorista.

Lubomír Babáček ( 30. června 2020 13:47 )

Je schovaný mezi regály v sekci erotických pomůcek a čeká na erekci sebevědomí a odvahy.

krapotkin ( 30. června 2020 12:01 )

Kdepak. To je jen mamá Merkel pozvaný arabský uprdlík.

santikxauz ( 30. června 2020 11:57 )

Že by duševně nemocný jedinec?

Zobrazit celou diskusi